Alla åldrar
Skåpafors förskola, Bengtsfors · Senast uppdaterad: 4 juni 2018
På Blåsippan jobbar vi med att utveckla och stimulera barnen inom de estetiska ämnena, så som bild, form och skapande. Genom att rita, måla, klippa, klistra, teckna med hjälp av olika tekniker utvecklas barnens förmågor och kunskaper.
Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga. De flesta barn tycker dessutom om att skapa. Vi vill lära dem mer om skapande och hjälpa dem upptäcka nytt material och nya tekniker inom skapande. det är Diddi som kommer att presentera olika projekt för oss.
Vår tanke är att barnen ska få möjlighet att utveckla sin skapande förmåga inom området bild och form och känna glädje i att skapa. Vi vill att alla barn ska hitta sitt eget uttryck, och möjlighet till skapande ska ges både inom och utomhus. Vi vill också att barnen ska få materialkännedom och upptäcka olika sorters tekniker.
Vi använder oss av skapande verksamhet där barnen ges möjlighet att
Med hjälp av Diddi i Babblarna så lär vi oss mer om skapande. Diddi är konstnärlig, kreativ och påhittig och älskar att rita måla och kladda. Under organiserade pysselaktiviteter delar vi upp gruppen så att vi bara arbetar med några barn och en pedagog åt gången för att alla förmågor, intressen och behov ska tillgodoses och för att pedagogen ska kunna utveckla barnet vidare i sin kompetens och ge den möjlighet att utvecklas i sin fulla potential. Vi ska låta barnen få skapa med olika material och tekniker baserat på barnens önskemål samt att vi, pedagoger, presenterar nytt material för barnen. Pedagoger ser till att tillföra nytt material och hjälper barnen att hitta metoder och tekniker för att använda olika sorters material. Vi tar också med oss skapandet ut, exempelvis hämta in och använda sig av naturens eget material.
Vi kommer att uppmärksamma vad barnen är intresserad av och vad de vill skapa med olika material. Genom samspel och dialog med barnen kommer vi stödja processen. Vi kommer att planera och organisera undervisning med fokus på skapande. Pedagogen är uppmärksam på vad barnen lär sig och vad de är intresserade av och planerar nästa aktivitet utifrån det.
I den skapande verksamheten får barnen:
Innehåller inga läroplanspunkter
Innehåller inga matriser
Innehåller inga uppgifter