Skolbanken Logo
Skolbanken

Kurser:

MAFMAL51

Måleri1 (Tapetsering samt uppsättning av väv)

Gymnasiesärskolan, Mjölby · Senast uppdaterad: 27 september 2019

Lära sig hur man tapetsera eller sätter upp väv, förstå vikten av att vara noggrann såväl med förarbete som uppsättning. Lära sig förstå hur viktigt det är med bra och vassa verktyg

Lära sig verktygens namn. Förstå begreppet lod, lära sig att ställa upp laser, praktiskt prova tapetsera eller sätta upp väv.

Alla gör i skarpt läge i övningsbås. De som har intresse och fallenhet kan få sätta tapet eller väv i ett verkligt rum


Läroplanskopplingar

Täckning och skydd av olika ytor vid målningsarbeten.

Grund- och slutbehandling av olika ytor, till exempel tak, väggar och snickerier.

Tapetsering och uppsättning av väv.

Hantering och vård av verktyg och material.

Hantering av restavfall.

Eleven beskriver på ett utvecklat sätt färg och material inom måleri. Eleven beskriver också på ett utvecklat sätt metoder, tekniker samt verktyg och annan utrustning. Eleven väljer, använder och underhåller med gott resultat material samt verktyg på ett ergonomiskt och säkert sätt. Eleven utför med gott resultat arbetsmoment inom måleri på ett yrkesmässigt sätt. Eleven hanterar restavfall på ett miljömässigt samt säkert sätt enligt lagar och andra bestämmelser inom området.

Eleven beskriver på ett enkelt sätt färg och material inom måleri. Eleven beskriver också på ett enkelt sätt metoder, tekniker samt verktyg och annan utrustning. Eleven väljer, använder och underhåller med tillfredsställande resultat material samt verktyg på ett ergonomiskt och säkert sätt. Eleven utför med tillfredsställande resultat arbetsmoment inom måleri på ett yrkesmässigt sätt. Eleven hanterar restavfall på ett miljömässigt samt säkert sätt enligt lagar och andra bestämmelser inom området.

Eleven medverkar i att beskriva färg och material inom måleri. Eleven medverkar också i att beskriva metoder, tekniker samt verktyg och annan utrustning. Eleven medverkar i att välja, använda och underhålla material samt verktyg på ett ergonomiskt och säkert sätt. Eleven medverkar i att utföra arbetsmoment inom måleri på ett yrkesmässigt sätt. Eleven medverkar i att hantera restavfall på ett miljömässigt samt säkert sätt enligt lagar och andra bestämmelser inom området.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter
Uppsättning av tapetvåd
Tapetsering