Skolbanken Logo
Skolbanken

Bokpåse

Kryddgårdens idrottsförskola, Kristianstad · Senast uppdaterad: 9 mars 2020

Bokpåsen ger barnen möjlighet att ta med en bok hemifrån som de tycker om att läsa. Tillsammans med barnen på förskolan läser vi boken och arbetar tematiskt med den under ca två veckor.

Under två veckor kommer vi nu att arbeta med boken Julia äter allt av Eva Eriksson och Lisa Moroni.

Bildresultat för julia äter allt

Det som kommit fram i boken är att huvudpersonen, Julia, äter allt hon kommer över. Vi samtalar bland annat om det är okej att äta t.ex. bajspluttar och myror... :) Dessa samtal har mynnat ut i en ny matramsa som vi läser innan vi ska äta lunch.

Barnen har även frågat mycket om att "baka lera" när de såg Julia göra det i boken. Tillsammans med barnen ska vi hjälpas åt att fixa en play-doh lera. Vi kommer att räkna och mäta upp enligt vårt recept, och turas om att röra.


Läroplanskopplingar

förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra,

ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och med skilda syften,

intresse för skriftspråk samt förståelse för symboler och hur de används för att förmedla budskap,

intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter