Skolbanken Logo
Skolbanken

Åldrar:

4 - 5

Världen

Högåsen, Dibber Sverige AB · Senast uppdaterad: 10 februari 2020

Våra 7 lärvänner har åkt iväg på en jorden runt resa och har valt oss till deras brevvänner. Vi kommer varje vecka få ett brev från lärvännerna där dom berättar om vilket land dom besökt och vad dom gjort. Vi jobbar sedan med det landet hela veckan och pratar om flaggor, sevärdheter, klimat och tidzoner. Vi kommer också lära oss om vad för mat man äter i respektive land.

Barnen ska lära sig mer om andra länder och deras kultur. Dom ska lära sig att det finns mer språk än svenska och lära sig några ord på ett annat språk. Barnen ska få lära sig om tidszoner och klimat och få en inblick på kända sevärdheter.

 

Undervisningen ska genomföras i form av att vi får ett brev från lärvännerna varje vecka där dom berättar viktig information om landet dom besöker. Vi kommer sedan jobba med landets flagga, placering på kartan m.m. Barnen kommer få smaka en känd frukt eller maträtt från det landet lärvännerna besöker och få göra något som har med landets kultur att göra.

 

 

Reflektion kommer göras tillsammans med barnen på torsdag eftermiddag varje vecka. Där kommer vi prata med barnen om vad dom lärt sig och vad dom tycker har var roligt.

 

Undervisningen ska göras för hela vitsippan.

 

Målet är att alla barn ska kunna mer om länderna som finns på kartan och deras placering. Målet är också att alla barnen kan säga något ord på respektive språk.

 

..

 

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback