Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Svenska

·

Årskurs:

6

Faktatext

Viktoriaskolan, Grundskolor · Senast uppdaterad: 16 mars 2020

Faktatext - Naturkatastrof Du ska skriva en faktatext om en naturkatastrof som du blivit tilldelad. Jag kommer att bedöma dessa två kunskapskrav i denna uppgift: Söka, välja ut och sammanställa “Eleven kan söka, välja ut och sammanställa information från ett avgränsat urval av källor och för då utvecklade resonemang om informationens användbarhet” Sammanställningar “Sammanställningarna innehåller utvecklade beskrivningar, egna formuleringar och relativt god användning av ämnesspecifika ord- och begrepp”

Faktatext - Naturkatastrof

 

Du ska skriva en faktatext om en naturkatastrof som du blivit tilldelad. Jag kommer att bedöma dessa två kunskapskrav i denna uppgift:

 

Söka, välja ut och sammanställa

“Eleven kan söka, välja ut och sammanställa information från ett avgränsat urval av källor och för då utvecklade resonemang om informationens användbarhet”

 

Sammanställningar

“Sammanställningarna innehåller utvecklade beskrivningar, egna formuleringar och relativt god användning av ämnesspecifika ord- och begrepp”

 

 

Att Tänka på:

Källkritik

  • Tänk på att använda ett flertal källor (både sidor på internet samt geografiböcker)

  • Hur tillförlitlig är källan? Vem har skrivit?

 

Struktur i texten

 

 

  • Ha en rubrik samt flera underrubriker

  • Saker som kan vara bra att få med: Vad är exempelvis en jordbävning? Hur börjar det? Första jordbävningen? Händer det ofta? Vilken är det värsta genom tiderna?

  • Minst 500 ord men mer är okej

  • Redovisning/Presentation, får använda powerpoint (inte ett måste för betyget)

  • Glöm inte att skriva dina källor i slutet av texten (samt redovisa dess tillförlitlighet när du har din presentation).Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter