Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Teknik

·

Årskurs:

6

Teknikspanarna

Vattholmaskolan, Uppsala · Senast uppdaterad: 1 oktober 2020

Var vi än ser oss omkring hittar vi teknik. Olika tekniska lösningar som gjort vardagen lättare för oss. Men hur utvecklas nya produkter, vem kommer på dem och hur? I det här arbetsområdet kommer vi titta närmare på hur produkter utvecklas med hjälp av materialet "teknikspanarna".

Syftet med arbetsområdet

Förhoppningen är att ni ska bli lite inspirerade och nyfikna på vad teknik är och hur man kan arbeta med det. Målet med arbetsområdet är att ni ska få en inblick i hur det kan gå till att utveckla en produkt i ett teknikföretag och själva fundera över tekniska lösningar.

Så här kommer vi göra:

Vi kommer utgå från materialet: "Teknikspanarna". Vi kommer att lära oss mer om hur produktutveckling går till i ett företag utifrån "produktutvecklingscykeln". Lektionerna kommer att ha olika teman och vi kommer att diskutera mycket och göra många praktiska övningar och utmaningar.

De olika temana är:

  • Vad är teknik?
  • Behov
  • Funktion
  • Design
  • Produktion
  • Marknadsföring

Vid varje tema får ni olika övningar och en utmaning ni ska lösa. Arbetet kommer avslutas med att ni själva kommer på en idé till en teknisk lösning, gör en prototyp och marknadsför er vara i klassen.

 Bedömning

Jag bedömer ert arbete under lektionerna, hur ni utför era arbetsuppgifter och löser utmaningarna. Jag tittar även på hur ni genomför arbetet med er egen idé.


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
Teknikspanarna
Uppgifter
FICKLAMPAN
FICKLAMPAN

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback