Ämnen:
Svenska, NO (år 1-3)
·
Årskurs:
2
Sundbyskolan, Stockholm Grundskolor · Senast uppdaterad: 16 augusti 2023
Visst är det spännande med rymden? Vad finns i rymden och var slutar den? Under de kommande veckorna kommer vi arbeta och lära oss mer om rymden. Du kommer att få lära dig om Big Bang, solen, planeterna, vår egen måne och stjärnhimlen.
Syftet med temaområdet är att utveckla en nyfikenhet, ett intresse och kunskap om Universum. Vi kommer att samtala kring hur solen, månen och jorden rör sig i förhållande till varandra och hur detta påverkar oss här på jorden. Undervisningen ska även stimulera elevernas intresse att formulera sig och kommunicera i tal och skrift.
Kunskaper och förmågor.
Detta vill vi att du ska känna till efter arbetsområdet.
Undervisning
Vi kommer att:
Bedömning
Vi kommer att bedöma din förmåga att
Syfte (1)
kunskaper om fysikens begrepp och förklaringsmodeller för att beskriva och förklara samband i naturen och samhället,
Centralt innehåll (1)
Solsystemets himlakroppar och deras rörelser. Människan i rymden.
Kriterier (3)
Eleven skriver enkla texter med läslig handstil och med digitala verktyg. I texterna använder eleven stor bokstav, punkt och frågetecken samt kan stava ord som eleven själv ofta använder och som är vanligt förekommande i elevnära texter. De berättande texter eleven skriver har tydlig inledning, handling och avslutning.
Eleven söker information ur någon anvisad källa och återger grundläggande delar av informationen i enkla faktatexter. Texterna innehåller egna formuleringar och grundläggande ämnesspecifika ord och begrepp som används så att innehållet klart framgår.
Eleven visar grundläggande kunskaper om natur, kropp och hälsa, kraft och rörelse samt material och ämnen. Utifrån egna upplevelser och utforskande av närmiljön beskriver eleven enkla naturvetenskapliga samband i naturen och människokroppen. Utifrån tydliga instruktioner utför eleven enkla fältstudier, observationer och experiment.
Innehåller inga uppgifter