Skolbanken Logo
Skolbanken

Alla åldrar

Jultraditioner Glädjen-20

Nyhammars förskola, Ludvika · Senast uppdaterad: 30 december 2020

Under december månad har vi anpassat får verksamhet för att kunna skapa undervisningssituationer utifrån våra jultraditioner.

 

 

Var är vi?

Barnen visar intresse för den kommande julen genom att prata om den och dess förväntningar. Om att de har kalendrar hemma och vad de önskar sig av jultomten. 
Vi kan se att barnen visar intresse för när vi erbjuder olika sorters experiment och övningar där de får använda hela kroppen. 

 

 

Vart ska vi?

Vi vill under december månad undervisa barnen i de olika traditioner som december månad erbjuder, tex. lucia, baka pepparkakor/lussebullar och öppna julkalender tillsammans här på avdelningen. 

I julkalendern vill vi passa på att utmana barnens egna reflektioner och idéer genom att de varje dag får ett brev från Nissen med olika experiment. Där får barnen vara med och ställa olika hypoteser för att sedan prova dessa.

  


Hur gör vi?

Vi pedagoger har planerat in dagar där vi ska baka pepparkakor, vi kommer även uppmärksamma andra dagar som är förknippade med just december och julen. Vi kommer att få se på Luciatåg, ha julmys med julgransklädning.

Varje dag får vi även öppna ett brev från våran Nisse som har bott hos oss. Vi tar en bild från en låda och barnet som är på en bilden får sedan hämta Nisses brev som vi tillsammans läser upp. 

Vi dokumenterar med video och foto. 

 

Hur blev det?

Hjälpfrågor:
Hur blev det gentemot fokusområden/lokala mål/styrkort och den genomförda undervisningen?

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter