Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Musik

·

Årskurs:

7 - 9

Hotel California eller The Rose Garageband

Järvenskolan, Katrineholm · Senast uppdaterad: 11 oktober 2021

Vi spelar in med hjälp av Garageband på iPad! Obligatoriskt är pianoackord, gitarr, bas, trummor, samt melodi.

Vad ska vi arbeta med?

Spela in Eagleslåten Hotel California eller The Rose i Garageband. Var noga med tonarten!

Hur ska vi arbeta?

Ackord till låtarna

KOLLA:
1) Alla, även de som känner att de kan GarageBand, måste titta igenom en instruktionsvideo med grunderna i Garageband. Kortlänk är bit.ly/garagebandgrunderna (ca 20 min)

2) När du gjort det, se fortsättningskursen på bit.ly/garagebandfordjupning (ca 20 min)

Vad ska du lära dig?

Du ska lära dig att sätta samman olika musikaliska byggstenar (t.ex. olika rytmer, ackordföljder, melodier, instrument, volymer, låtdelar (vers/refräng) så att de bildar en låt.

Vad blir du bedömd på?

Du blir bedömd på hur väl du lyckas sätta ihop olika musikaliska byggstenar till en låt. Du blir bedömd på om du fått med alla de "ingredienser" som står i uppgiften.

 

 

 


Läroplanskopplingar

Musikskapande i olika genrer, till exempel visor, ljudkompositioner och låtar.

Eleven kan, utifrån egna musikaliska idéer, bidra till att skapa musik genom att med hjälp av röst, instrument, eller digitala verktyg pröva hur olika kombinationer av musikaliska byggstenar kan forma kompositioner som har en i huvudsak fungerande form.

Eleven kan, utifrån egna musikaliska idéer, skapa musik genom att med hjälp av röst, instrument, eller digitala verktyg pröva och ompröva hur olika kombinationer av musikaliska byggstenar kan forma kompositioner som efter någon bearbetning har en fungerande form och karaktäristisk stil.

Eleven kan, utifrån egna musikaliska idéer, skapa musik genom att med hjälp av röst, instrument, eller digitala verktyg pröva och ompröva hur olika kombinationer av musikaliska byggstenar kan forma kompositioner som har en fungerande form och en karaktäristisk stil.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter
Lämna in din inspelning här!

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback