Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Fysik, Kemi, Biologi

·

Årskurs:

7 - 9

Åk 8: Källkritik 21/22

Rönnowskolan, Kristianstad · Senast uppdaterad: 24 februari 2022

Du kommer att få lära dig hur man granskar webbsidor om de är trovärdiga eller inte. Denna uppgiften bedöms i alla no-ämnena.

Vilket material behöver du?

  • Övningsuppgift källkritik. 
  • Bedömningsuppgift källkritik.
  • Skolverkets Kolla Källan.

Vad ska du kunna om området?

  • Du ska kunna ta ställning till om en webbsida är trovärdig eller inte genom att motivera med hjälp Skolverkets Kolla Källan.

Hur ska du visa vad du kan om området?

  • Först gör ni en övningsuppgift tillsammans två och två, utvärderar tillsammans i grupp.
  • I bedömningsuppgiften väljer du ett påstående som du ska ta ställning till om det är sant eller falskt. Detta gör du genom att leta upp minst två webbsidor som du granskar källkritiskt och sedan resonerar kring. Bedömningsuppgiften görs enskilt.

Läroplanskopplingar

Källkritisk granskning av information och argument som eleven möter i olika källor och samhällsdiskussioner med koppling till biologi, såväl i digitala som i andra medier.

Källkritisk granskning av information och argument som eleven möter i olika källor och samhällsdiskussioner med koppling till fysik, såväl i digitala som i andra medier.

Källkritisk granskning av information och argument som eleven möter i olika källor och samhällsdiskussioner med koppling till kemi, såväl i digitala som i andra medier.

Matriser i planeringen
Kunskapskrav kemi årskurs 7-9
Kunskapskrav biologi åk 7-9
Kunskapskrav Fysik 7-9
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter