Skolbanken Logo
Skolbanken

Alla årskurser

Valet 2022

Brattebergsskolan 7-9, Öckerö kommun · Senast uppdaterad: 30 augusti 2022

Nu är det val och vi kommer ha en debatt som ska likna en riksdagsdebatt:) Kom i fina kläder på debattdagen:)! Vi besöker även valstugor och har ett skolval. Nu kör ni för Sverige och framtiden!

Vad ska ni göra?

Ni kommer bli indelade i olika parti. Ni kommer debattera om Sjukvård, Lag och rätt, Miljön och Försvaret. Det gäller att ta reda på grundläggande vad står vårt parti för (ideologi) Läsa på om Sjukvård, Lag och rätt, Miljön och Försvaret så att man har fakta om det man debaterar om.

Den 8/9 kommer ni debattera med de andra partierna. Det hade varit roligt om vi kom uppklädda för vår uppgift (kostym eller liknande) Obs! Detta är inget tvång. Obs!

Var hittar jag information?

Du hittar information på Partiernas hemsida genom att hitta flikar som exempelvis heter Vad vill vi, vår politik (ideologi) osv. När det kommer till sakpolitik hittar ni lättast på sidorna A-Ö på partiets hemsida. ( Sjukvård, Lag och rätt, Miljön och Försvaret är sakpolitik)

Hur bedöms jag?

Hur väl du kan framföra ditt partis åsikter, alltså hur väl du kan förklara faktan du tagit fram från ditt parti. Det kan du göra på ett enkelt, utvecklat och välutvecklat sätt.

 

När är vi klara?

Den 8/9 har vi debatt och vi avslutar denna del med en demokrati dag 9/9. Då kommer ni rösta, delta i ett rollspel samt tittat på film som berör demokratin. 

 

 

MVH

Frans Hansson

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback