Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Att göra undersökningar på VATTEN åk 2 Vh

Skapad 2013-01-24 21:16 i Valhallaskolan Halmstad
Grundskola 2 Svenska som andraspråk NO (år 1-3) Svenska
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Nivå 4
Förmågan att formulera en hypotes.
  • NO
  • NO  1-3
Du ställer en enkel hypotes. Till exempel: Vad händer med en isbit/snö i rumstemperatur? "Isbiten/snön blir till vatten".
Du ställer en enkel hypotes samt motiverar hur du tänker. Till exempel: Vad händer med en isbit/snö i rumstemperatur? "Isbiten/snön smälter för det är varmt i rummet".
Du motiverar din hypotes med faktakunskaper. Till exempel: Vad händer med en isbit/snö i rumstemperatur? "Isbiten/snön smälter för det måste vara 0 grader för att vatten ska frysa".
Förmågan att jämföra resultaten av din undersökning med din hypotes.
  • NO  1-3
  • NO   3
Du ser likheter/skillnader mellan en känd vald hypotes och resultatet. Till exempel: "Jag trodde att isbiten/snön skulle smälta och det gjorde den".
Du ser likheter/skillnader mellan din egen hypotes och resultatet. Till exempel: "Jag trodde att isbiten/snön skulle smälta och det gjorde den".
Du ser likheter/skillnader och drar slutsatser av resultatet. Till exempel: "Jag trodde att isen/snön skulle smälta och det gjorde den. Alltså är det mer än noll grader i klassrummet".
Förmågan att förstå vattnets egenskaper.
  • NO  1-3
Du vet att vatten kan finnas i olika former, t.ex is, ånga, dimma, moln, regn, hagel, snöbollar, snö-flingor
Du har förståelse för att vattnet ändrar form efter temperatur. Du kan förklara med naturvetenskapliga ord att t.ex. vatten är i fast form vid minusgrader.
Du kan beskriva vattnets alla olika former med naturvetenskapliga begrepp.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: