Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kunskapskrav i Geografi (på enklare svenska)

Skapad 2015-01-22 21:21 i Norgårdenskolan 7-9 Färgelanda
Utgår från läroplanen Skola 2011
Grundskola 7 – 9 Geografi

Dessa förmågor har du visat fram till och med den här terminen.

F-nivå
E-nivå
C-nivå
A-nivå
Diskussionsförmåga om geografi
Du har ännu inte baskunskaper om hur människa, samhälle och natur påverkar varandra. Du diskuterar ännu inte på ett enkelt sätt vad som påverkar var människor bor, in- och utvandring, vegetation i klimat och klimatförändringar och vilka följder det får i världen
Du har baskunskaper om hur människa, samhälle och natur påverkar varandra. Du diskuterar på ett enkelt sätt vad som påverkar var människor bor, in- och utvandring, vegetation i klimat och klimatförändringar och vilka följder det får i världen
Du har goda kunskaper om hur människa, samhälle och natur påverkar varandra. Du diskuterar på ett utvecklat sätt vad som påverkar var människor bor, in- och utvandring, vegetation i klimat och klimatförändringar och vilka följder det får i världen
Du har mycket goda kunskaper om hur människa, samhälle och natur påverkar varandra. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt vad som påverkar var människor bor, in- och utvandring, vegetation i klimat och klimatförändringar och vilka följder det får i världen
Geografiska namn - Läge och Storlek
Du har ännu inte baskunskaper om geografiska namn i världsdelarna. Du beskriver och jämför på ett ganska bra sätt var saker ligger och hur stora de är.
Du har baskunskaper om geografiska namn i världsdelarna. Du beskriver och jämför på ett ganska bra sätt var saker ligger och hur stora de är.
Du har bra kunskaper om geografiska namn i världsdelarna. Du beskriver och jämför på ett bra sätt var saker ligger och hur stora de är.
Du har mycket bra kunskaper om geografiska namn i världsdelarna. Du beskriver och jämför på ett mycket bra sätt var saker ligger och hur stora de är.
Begrepp
Du kan ännu inte använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
Du kan använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
Du kan använda geografiska begrepp på ett bra sätt.
Du kan använda geografiska begrepp på ett mycket bra sätt.
Analytisk förmåga
Du kan ännu inte på ett grundläggande sätt undersöka var olika varor och tjänster tillverkas och används. Du beskriver ännu inte hur det hänger ihop på ett enkelt sätt med hur olika platser handlar med varandra. Du diskuterar ännu inte på ett enkelt sätt hur och varför det har förändrats och vilka följder det får.
Du kan undersöka var olika varor och tjänster tillverkas och används. Du beskriver hur det hänger ihop på ett enkelt sätt med hur olika platser handlar med varandra. Du diskuterar på ett enkelt sätt hur och varför det har förändrats och vilka följder det får.
Du kan undersöka var olika varor och tjänster tillverkas och används. Du beskriver hur det hänger ihop på ett bra sätt med hur olika platser handlar med varandra. Du diskuterar på ett bra sätt hur och varför det har förändrats och vilka följder det får.
Du kan undersöka var olika varor och tjänster tillverkas och används. Du beskriver hur det hänger ihop på ett mycket bra sätt med hur olika platser handlar med varandra. Du diskuterar på ett mycket bra sätt hur och varför det har förändrats och vilka följder det får.
Klimat och Människa
Du kan ännu inte diskutera på ett enkelt sätt varför det blir klimatförändringar och hur det påverkar människan, samhället och miljön i världen.
Du kan diskutera på ett enkelt sätt varför det blir klimatförändringar och hur det påverkar människan, samhället och miljön i världen.
Du kan diskutera på ett utvecklat sätt varför det blir klimatförändringar och hur det påverkar människan, samhället och miljön i världen.
Du kan diskutera på ett välutvecklat sätt varför det blir klimatförändringar och hur det påverkar människan, samhället och miljön i världen.
Teorier, kartor och andra källor
Du kan ännu inte använda kartor, teorier och andra källor på ett ganska bra sätt för att undersöka omvärlden. Du diskuterar ännu inte på ett enkelt sätt om informationen och källorna är pålitliga och viktiga.
Du kan använda kartor, teorier och andra källor på ett ganska bra sätt för att undersöka omvärlden. Du diskuterar på ett enkelt sätt om informationen och källorna är pålitliga och viktiga.
Du kan använda kartor, teorier och andra källor på ett bra sätt för att undersöka omvärlden. Du diskuterar på ett utvecklat sätt om informationen och källorna är pålitliga och viktiga.
Du kan använda kartor, teorier och andra källor på ett mycket bra sätt för att undersöka omvärlden. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt om informationen och källorna är pålitliga och viktiga.
Kartkunskap
Du kan ännu inte använda kartor och andra verktyg på ett ganska bra sätt när du gör fältstudier.
Du kan använda kartor och andra verktyg på ett ganska bra sätt när du gör fältstudier.
Du kan använda kartor och andra verktyg på ett bra sätt när du gör fältstudier.
Du kan använda kartor och andra verktyg på ett mycket bra sätt när du gör fältstudier.
Ekologi, ekonomi och sociala frågor
Du kan ännu inte diskutera ekologiska, ekonomiska och sociala frågor om hållbar utveckling. Du ger ännu inte enkla förslag på vad man kan göra bättre och hur det kan påverka människan, samhället och naturen.
Du kan diskutera ekologiska, ekonomiska och sociala frågor om hållbar utveckling. Du ger enkla förslag på vad man kan göra bättre och hur det kan påverka människan, samhället och naturen.
Du kan diskutera ekologiska, ekonomiska och sociala frågor om hållbar utveckling. Du ger utvecklade förslag på vad man kan göra bättre och hur det kan påverka människan, samhället och naturen.
Du kan diskutera ekologiska, ekonomiska och sociala frågor om hållbar utveckling. Du ger välutvecklade förslag på vad man kan göra bättre och hur det kan påverka människan, samhället och naturen.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: