Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Matris till prov på människokroppen, nervsystemet och sinnena

Skapad 2016-04-20 18:19 i Alsike skola Knivsta
Hjärnan, nervsystemet och sinnena
Grundskola 5
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
kommentar
Hjärnan
Jag vet vad hjärnan behöver för att må bra. Jag vet att hjärnan består av två hjärnhalvor och kan till viss del, redogöra för vad de olika halvorna har för uppgifter. Jag vet även att hjärnan består av tre delar: Stora hjärnan, lilla hjärnan och hjärnstammen. Jag kan även peka ut och namnge hjärnans delar.
Jag vet vad hjärnan behöver för att må bra. Jag vet att hjärnan består av två hjärnhalvor och vad de olika halvorna har för uppgifter. Jag vet att hjärnan består av tre delar: Stora hjärnan, lilla hjärnan och hjärnstammen. Jag kan även peka ut och namnge hjärnans olika delar. Jag kan till viss del redogöra för de olika delarnas funktion.
Jag vet vad hjärnan behöver för att må bra. Jag vet att hjärnan består av två hjärnhalvor och vad de olika halvorna har för uppgifter. Jag vet att hjärnan består av tre delar: Stora hjärnan, lilla hjärnan och hjärnstammen. Jag kan även peka ut och namnge delarna på en bild av människan. Jag kan utförligt redogöra för de olika delarnas uppgifter.
Minnen
Jag vet att människan har två olika slags minnen; arbetsminnet och långtidsminnet.
Jag vet att människan har två olika slags minnen, arbetsminnet och långtidsminnet. Jag kan även ge en förklaring till vad ett arbetsminne och långtidsminne är.
Jag vet att människan har två olika slags minnen, arbetsminnet och långtidsminnet. Jag kan även ge en förklaring till vad ett arbetsminne och långtidsminne är. Jag kan även förklara hur minnen stannar i långtidsminnet.
Nervsystem
Jag vet att hjärnan och nerverna arbetar tillsammans och att de tillsammans kallas nervsystemet. Jag kan till viss del förklara hur nervsystemet fungerar, hur signalerna skickas runt i nervsystemet. Jag kan till viss del peka ut och namnge delarna av en nervcell.
Jag vet att hjärnan och nerverna arbetar tillsammans och att de tillsammans kallas nervsystemet. Jag kan förklara hur nervsystemet fungerar, hur signalerna skickas runt i nervsystemet. Jag kan peka ut och namnge delarna av en nervcell. Jag kan till viss del förklara vad en nerv består av.
Jag vet att hjärnan och nerverna arbetar tillsammans och att de tillsammans kallas nervsystemet. Jag kan förklara hur nervsystemet fungerar, hur signalerna skickas runt i nervsystemet. Jag kan peka ut och namnge delarna av en nervcell. Jag kan förklara vad en nerv består av.
Reflexer
Jag kan till viss del förklara vad en reflex är.
Jag kan förklara vad en reflex är och varför reflexer är viktiga för vår kropp.
Jag kan utförligt förklara vad en reflex är och varför reflexer är viktiga för vår kropp.
Sinnena
Jag kan namnge sinnena. Jag kan till viss del förklara varför sinnena är viktiga för vår kropp. Jag kan namnge och peka ut minst tre av ögats delar.
Jag kan namnge sinnena. Jag kan till viss del förklara varför sinnena är viktiga för vår kropp. Du kan till viss del berätta hur de olika sinnena fungerar. Jag kan namnge och peka ut minst 4 av ögats delar.
Jag kan namnge sinnena. Jag kan till viss del förklara varför sinnena är viktiga för vår kropp. Du kan utförligt berätta hur de olika sinnena fungerar. Jag kan namnge och peka ut ögats delar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: