Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kroppen

Skapad 2016-04-30 09:23 i S:t Jörgens skola Helsingborg
Bedömningsuppgift om kroppen.
Grundskola 6 Biologi

Vem bestämmer egentligen i kroppen? Vilket är vårt största organ? Hur fungerar våra organ?
Detta och en hel del till kommer vi att lära oss när vi arbetar med kroppen.

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Nivå 4
Kroppens organ
  • Bi  4-6
Saknar kunskaper om några av kroppens organ. Kan ett fåtal namn, placering och utseende på kroppens organ och dess delar
Har grundläggande kunskaper om några av kroppens organ. Kan namn, placering och utseende på några av kroppens organ och dess delar
Har goda kunskaper om några av kroppens organ. Kan namn, placering och utseende på de flesta av kroppens organ och dess delar
Har mycket goda kunskaper om några av kroppens organ. Kan namn, placering och utseende på kroppens organ och dess delar
Organens funktion
  • Bi  4-6
Har svårigheter att ge exempel på och enkelt beskriva någon av organens funktioner. Har svårt att föra resonemang om hur kroppen och hälsan påverkas av kost, motion och sömn.
Kan ge exempel på och enkelt beskriva någon av organens funktioner. Har grundläggande kunskaper och kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur kroppen och hälsan påverkas av kost, motion och sömn.
Har goda kunskaper om organens funktion och samverkan Kan förklara några av organens funktioner och enkelt beskriva hur organen samarbetar med varandra
Har mycket goda kunskaper om organens funktion och samverkan Kan detaljerat förklara organens funktioner och hur organen samarbetar med varandra.
Hälsa kost och motion
  • Bi  4-6
Har svårigheter att föra ett resonemang om hur kroppen och hälsan påverkas av kost, motion och sömn.
Har grundläggande kunskaper och kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur kroppen och hälsan påverkas av kost, motion och sömn.
Har goda kunskaper och kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hur kroppen och hälsan påverkas av kost, motion och sömn. Kan i sin helhet med några detaljer förklara och beskriva samband mellan kost, motion, sömn och hälsa.
Har mycket goda kunskaper och kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hur kroppen och hälsan påverkas av kost, motion och sömn. Kan på ett detaljerat sätt förklara och visa på samband mellan kost, motion, sömn och hälsa.
Samband i människokroppen
  • Bi  4-6
Har svårigheter att föra ett resonemang om hälsa, sjukdom och pubertet.
Har grundläggande kunskaper och kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom och pubertet.
Har goda kunskaper och kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom och pubertet. Kan i sin helhet med några detaljer förklara och beskriva samband mellan hälsa, sjukdom och pubertet.
Har mycket goda kunskaper och kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom och pubertet. Kan på ett detaljerat sätt förklara och visa på samband mellan hälsa, sjukdom och pubertet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: