Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

VT 16 Svenska traditioner

Skapad 2016-05-30 15:07 i Valhallaskolan Halmstad
Vi arbetar med svenska traditioner.
Grundskola 4 Religionskunskap

Genom undervisningen i ämnet religion ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att...

  • Re   analysera hur religioner påverkar och påverkas av förhållanden och skeenden i samhället,
  • Re   söka information om religioner och andra livsåskådningar och värdera källornas relevans och trovärdighet.
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Du kan beskriva några kristna högtider och traditioner. Du jämför på ett enkelt sätt kristendomens betydelse för kultur och samhällsliv förr och nu.
Du kan beskriva några kristna högtider och traditioner. Du jämför på ett utvecklat sätt kristendomens betydelse för kultur och samhällsliv förr och nu.
Du kan beskriva några kristna högtider och traditioner. Du jämför på ett välutvecklat sätt kristendomens betydelse för kultur och samhällsliv förr och nu.
Du kan diskutera på ett enkelt sätt hur frågor om livet beskrivs i olika situationer och vad tro kan betyda för människor.
Du kan diskutera på ett utvecklat sätt hur frågor om livet beskrivs i olika situationer och vad tro kan betyda för människor.
Du kan diskutera på ett välutvecklat sätt hur frågor om livet beskrivs i olika situationer och vad tro kan betyda för människor.
Du kan använda olika källor på ett ganska bra sätt för att söka information om olika sätt att tro. Du diskuterar på ett enkelt sätt hur informationen och källorna kan användas.
Du kan använda olika källor på ett bra sätt för att söka information om olika sätt att tro. Du diskuterar på ett utvecklat sätt hur informationen och källorna kan användas.
Du kan använda olika källor på ett mycket bra sätt för att söka information om olika sätt att tro. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt hur informationen och källorna kan användas.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: