Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Spanska åk6

Skapad 2016-06-07 16:34 i Åsaskolan 3-5 Kungsbacka Förskola & Grundskola
Grundskola 6 Moderna språk - språkval

Detta är en generell matris över de kunskaper du har visat i spanska under årskurs 6.

Rubrik 1

Osäker
Ganska säker
Säker
Muntlig produktion
Tala spanska
Du är osäker på att berätta om vardagliga saker på spanska. (om dig själv och din familj, vädret, ställa och besvara frågor) Du behöver öva på att bilda meningar med ord du kan. Utöka ditt ordförråd.
Du är ganska säker på att berätta om vardagliga saker på spanska. (om dig själv och din familj , vädret, ställa och besvara frågor) Öva på att berätta saker med längre meningar och använd bindeord Berätta mer, gärna att du har stödord men att du utvecklar det du berättar om så att det blir mer innehåll. Öva på uttal genom att lyssna på talad spanska.
Du är säker på att berätta om vardagliga saker på spanska. (om dig själv och din familj, vädret, ställa och besvara frågor)
Skriftlig produktion
Skriva texter på spanska
Du är osäker på att skriva en text om dig själv och din familj på spanska. Du behöver öva på att bilda meningar med ord du kan. Utöka ditt ordförråd.
Du är ganska säker på att skriva en text om dig själv och din familj på spanska. Öva på att skriva längre meningar och använd bindeord och småord (och, men, också, med). Använd dig av nya fraser och uttryck från texter du har läst.
Du är säker på att skriva en text om dig själv och din familj på spanska.
Hörförståelse
Förstå det du hör på spanska
Du är osäker på att förstå talad spanska. Du behöver utöka ditt ordförråd så att du förstår mer av vad du hör på spanska. Testa olika sätt att lära dig ord, tex använd glosor.eu, göra korsord, göra memoryspel med ord och bild, skriva meningar med orden i. Arbeta med www.gracias.nu där du kan lyssna på låtarna och texterna och göra hörövningar.
Du är ganska säker på att förstå talad spanska. Utöka ditt ordförråd mer. Arbeta med www.gracias.nu där du kan lyssna på låtarna och texterna och göra hörövningar. Träna på att fokusera på de ord och fraser du förstår. Våga gissa vad det betyder genom att t.ex. jämföra med andra språk eller med hjälp av det du redan förstår.
Du är säker på att förstå talad spanska.
Läsförståelse
Förstå det du läser på spanska
Du är osäker på att förstå det du läser på spanska. Du behöver utöka ditt ordförråd så att du förstår mer av vad du läser på spanska. Testa olika sätt att lära dig ord, tex använd glosor.eu, göra korsord, göra memoryspel med ord och bild, skriva meningar med orden i. Läs texter från textboken och arbeta med www.gracias.nu
Du är ganska säker på att förstå det du läser på spanska. Utöka ditt ordförråd mer. Träna på att läsa texterna ur textboken och korta berättelser. Träna på att fokusera på de ord och fraser du förstår. Våga gissa vad det betyder genom att t.ex. jämföra med andra språk eller med hjälp av det du redan förstår.
Du är säker på att förstå det du läser på spanska.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: