Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Slöjd 7-9

Skapad 2016-06-13 09:00 i Kärlekens skola Halmstad
Slöjdmatris på enklare svenska
Grundskola 7 – 9 Slöjd

Slöjdmatris på enklare svenska

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
1
Du kan skapa saker i olika material på ett ganska noggrant sätt utifrån instruktioner.
Du kan skapa saker i olika material på ett noggrant sätt med hjälp av instruktioner. Du försöker komma framåt i ditt slöjdarbete på egen hand.
Du kan skapa saker i olika material på ett noggrant sätt med hjälp av instruktioner. Du kommer framåt i ditt slöjdarbete på egen hand.
2
Du kan använda verktyg, redskap och maskiner på ett säkert sätt som fungerar ganska bra i slöjdarbetet.
Du kan använda verktyg, redskap och maskiner på ett säkert sätt som fungerar bra i slöjdarbetet.
Du kan använda verktyg, redskap och maskiner på ett säkert sätt som fungerar mycket bra i slöjdarbetet.
3
Du kan välja arbetssätt och anpassa det till kvalitén, till miljön och till målet med slöjdarbetet. Du motiverar ditt val på ett enkelt sätt.
Du kan välja arbetssätt och anpassa det till kvalitén, till miljön och till målet med slöjdarbetet. Du motiverar ditt val på ett utvecklat sätt.
Du kan välja arbetssätt och anpassa det till kvalitén, till miljön och till målet med slöjdarbetet. Du motiverar ditt val på ett välutvecklat sätt.
4
Du kan hjälpa till att utveckla idéer i slöjdarbetet med hjälp av material som finns för att inspirera till skapande.
Du kan utveckla idéer i slöjdarbetet med hjälp av material som finns för att inspirera till skapande.
Du kan utveckla idéer i slöjdarbetet med hjälp av material som finns för att inspirera till skapande och med material som du själv letar upp.
5
Du kan testa på ett ganska bra sätt hur material och tekniker kan användas tillsammans. Du tar hänsyn till sakernas utseende och hur de fungerar.
Du kan testa på ett bra sätt hur material och tekniker kan användas tillsammans. Du tar hänsyn till sakernas utseende och hur de fungerar.
Du kan testa på ett mycket bra sätt hur material och tekniker kan användas tillsammans. Du tar hänsyn till sakernas utseende och hur de fungerar.
6
Du kan hjälpa till att ge förslag och välja arbetssätt som gör att ditt slöjdarbete går framåt.
Du kan ge förslag och välja arbetssätt som efter någon förbättring gör att ditt slöjdarbete går framåt.
Du kan ge förslag och välja arbetssätt som gör att ditt slöjdarbete går framåt.
7
Du kan ge enkla omdömen om hur du har arbetat och använder ord och uttryck från slöjden på ett ganska bra sätt. Du beskriver hur utseende och kvalité på det du har skapat hänger ihop med hur det fungerar.
Du kan ge utvecklade omdömen om hur du har arbetat och använder ord och uttryck från slöjden på ett bra sätt. Du beskriver hur utseende och kvalité på det du har skapat hänger ihop med hur det fungerar.
Du kan ge välutvecklade omdömen om hur du har arbetat och använder ord och uttryck från slöjden på ett mycket bra sätt. Du beskriver hur utseende och kvalité på det du har skapat hänger ihop med hur det fungerar.
8
Du kan förstå vad olika slöjdsaker kan berätta. Du diskuterar på ett enkelt sätt hur detta hänger ihop med dina erfarenheter och med trender och traditioner i olika kulturer.
Du kan förstå vad olika slöjdsaker kan berätta. Du diskuterar på ett utvecklat sätt hur detta hänger ihop med dina erfarenheter och med trender och traditioner i olika kulturer.
Du kan förstå vad olika slöjdsaker kan berätta. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt hur detta hänger ihop med dina erfarenheter och med trender och traditioner i olika kulturer.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: