Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kunskapsmatris svenska muntlig presentation av fakta

Skapad 2016-08-16 13:19 i Morgongåva skola F-6 Heby
Kunskapsmatris svenska muntlig presentation
Grundskola 6 Svenska

Muntlig redogörelse
  • Sv  E 6
Eleven kan förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande inledning, innehåll och avslutning och viss anpassning till syfte och mottagare. Klarar i viss utsträckning att hålla sig till ämnet. Klarar i viss utsträckning att titta upp, tala tydligt och visa engagemang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande inledning, innehåll och avslutning och relativt god anpassning till syfte och mottagare. Klarar relativt väl att hålla sig till ämnet. Klarar relativt väl att titta upp, tala tydligt och visa engagemang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med i väl fungerande inledning, innehåll och avslutning och god anpassning till syfte och mottagare. Klarar väl att hålla sig till ämnet. Klarar väl att titta upp, tala tydligt och visa engagemang.
Kombinera text och bildanpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang
  • Sv  E 6
Genom att kombinera text med olika estetiska uttryck så att de samspelar på ett i huvudsak och fungerande sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera text med olika estetiska uttryck så att de samspelar på ett ändamålsenligt sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera text med olika estetiska uttryck så att de samspelar på ett ändamålsenligt och effektivt sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Sammanställningar
  • Sv  E 6
Sammanställningarna innehåller enkla beskrivningar, egna formuleringar och viss användning av ämnesspecifika ord och begrepp.
Sammanställningarna innehåller utvecklade beskrivningar, egna formuleringar och relativt god användning av ämnesspecifika ord och begrepp.
Sammanställningarna innehåller välutvecklade beskrivningar, egna formuleringar och god användning av ämnesspecifika ord och begrepp.
Källor
  • Sv  E 6
Eleven kan söka, välja ut och sammanställa information från ett avgränsat urval av källor och för då enkla resonemang om informationens användbarhet.
Eleven kan söka, välja ut och sammanställa information från ett avgränsat urval av källor och för då utvecklade resonemang om informationens användbarhet.
Eleven kan söka, välja ut och sammanställa information från ett avgränsat urval av källor och för då välutvecklade resonemang om informationens användbarhet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: