Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Våren är här!

Skapad 2017-03-17 14:57 i Almtunaskolan Uppsala
Bedömning åk 1 Våren
Grundskola 1

Bedömning av temat: Våren är här!

VÅREN ÄR HÄR!

  • Gr lgr11   kan lära, utforska och arbeta både självständigt och tillsammans med andra och känna tillit till sin egen förmåga,
Nivå 1
Nivå 2
Förändringar i naturen.
  • NO
Kunna beskriva någon förändring i naturen och hos djuren i förhållande till årstiden.
Kunna beskriva flera förändringar i naturen och hos djuren i förhållande till årstiden och använder sig av begreppet årstidsväxlingar på ett korrekt sätt.
Använda begrepp.
  • NO
Kunna visa och förklara fjärilens livscykel men använder sig inte av alla begreppen: livscykel, ägg, larv, puppa. Kunna visa och förklara jämvikt men använder vardagliga ord.
Kunna visa och förklara fjärilens livscykel och använder då begreppen: livscykel, ägg, larv, puppa Kunna visa och förklara jämvikt och använder då begreppet jämvikt.
Genomföra undersökningar.
  • NO
Kunna göra en enkel undersökning av temperaturens förändring och kan dra slutsatser från undersökningen med sin hypotes med stöd av läraren. Kunna göra en enkel undersökning av jämvikt och drar slutsatser av resultatet med stöd av läraren. Eleven använder då vardagliga ord.
Kunna göra en enkel undersökning av temperaturens förändring och dra slutsatser från undersökningen med sin hypotes. Kunna göra en enkel undersökning av jämvikt och drar slutsatser av resultatet. Eleven använder då begreppen balans och jämvikt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: