Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kunskapskrav till aritmetikprov år 5

Skapad 2017-03-29 10:00 i Hannaskolan Grundskolor
15 mars Taluppfattning och aritmetik
Grundskola 5 Matematik

Aritmetikprov år 5

OBS! Det finns fler kunskapskrav, men jag bedömer inte dem den här gången. För att få betyget E, C eller A måste man uppfylla alla kunskapskrav för det betyget. Om du är på god väg mellan E och C, när jag tittar på hela betygstabellen, får du ett D. Om du är på god väg mellan C och A får du ett B. Du får ditt första betyg vid jul i år 6. Det är de kunskaper du visar då som ger dig ditt betyg. Vi hinner lära oss och öva mycket mer innan dess! Alla fel du gör fram tills dess gör dig bara bättre! #vågafaila
E
C
A
Begreppsförmåga
På provet: decimaltal och bråk
Eleven har grundläggande kunskaper om matematiska begrepp och visar det genom att använda dem i välkända sammanhang på ett i huvudsak fungerande sätt.
Eleven har goda kunskaper om matematiska begrepp och visar det genom att använda dem i bekanta sammanhang på ett relativt väl fungerande sätt.
Eleven har mycket goda kunskaper om matematiska begrepp och visar det genom att använda dem i nya sammanhang på ett väl fungerande sätt.
Metodförmåga
På provet: algoritmerna, kort division, prioriteringsregler och huvudräkningsstrategier
Eleven kan välja och använda i huvudsak fungerande matematiska metoder med viss anpassning till sammanhanget för att göra enkla beräkningar och lösa enkla rutinuppgifter inom aritmetik, algebra, geometri, sannolikhet, statistik samt samband och förändring med tillfredställande resultat.
Eleven kan välja och använda ändamålsenliga matematiska metoder med relativt god anpassning till sammanhanget för att göra enkla beräkningar lösa enkla rutinuppgifter inom aritmetik, algebra, geometri, sannolikhet, statistik samt samband och förändring med gott resultat.
Eleven kan välja och använda ändamålsenliga och effektiva matematiska metoder med god anpassning till sammanhanget för att göra enkla beräkningar och lösa enkla rutinuppgifter inom aritmetik, algebra, geometri, sannolikhet, statistik samt samband och förändring med mycket gott resultat
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: