Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Islam

Skapad 2017-04-05 09:36 i Sannarpsgymnasiet Halmstad
Grundskola 7 – 9 Religionskunskap
F
E
C
A
Kunskaper om Islam
Eleven har grundläggande kunskaper om Islam och visar det genom att beskriva historia centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar.
Eleven har goda kunskaper om Islam och visar det genom att förklara och visa på samband mellan historia, centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar.
Eleven har mycket goda kunskaper om Islam och visar det genom att förklara och visa på samband och generella mönster kring historia, centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar.
Likheter/skillnader inom Islam och med judendom/kristendom
Dessutom för eleven enkla resone­mang om likheter och skillnader inom och mellan religionerna.
Dessutom för eleven utvecklade resonemang om likheter och skillnader inom och mellan religionerna.
Dessutom för eleven välutvecklade och nyanserade resonemang om likheter och skillnader inom och mellan religionerna.
Islams samband med samhälleliga förhållanden
Eleven kan enkelt resonera hur islam kan påverkas av och påverka samhälleliga förhållanden och skeenden beskriva enkla samband med enkla och till viss del underbyggda resonemang.
Eleven kan utvecklat resonera hur islam kan påverkas av och påverka samhälleliga förhållanden och skeenden beskriva förhållande­ vis komplexa samband med utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang.
Eleven kan välutvecklat resonera hur islam kan påverkas av och påverka samhälleliga förhållanden och skeenden beskriva komplexa samband med välutveck­lade och väl underbyggda resonemang.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: