Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Matris Sltm åk 4

Skapad 2017-06-11 15:53 i Gamla Förslöv F-6 Båstad
Matris Sltm åk 4
Grundskola 4

Matris Slöjd trä och metall årskurs 4

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Nivå 4
Din förmåga att utifrån instruktioner formge och framställa enkla slöjdföremål.
Du får mycket stöd och hjälp med tydliga instruktioner om vad och hur du ska göra i ditt arbete.
Du får stöd och hjälp med instruktioner om vad och hur du ska göra i ditt arbete. Du kan göra enkla val som har betydelse för det färdiga arbetet
Du kan till viss del kombinera tekniker och material. Du gör slöjdarbetet på ett traditionellt sätt med viss personlig prägel.
Du kan göra kreativa och medvetna val i olika material för att få ett välarbetat och personligt präglat arbete med god kvalitet.
Din förmåga att använda handverktyg, redskap och maskiner.
Du visar osäkerhet och använder ofta handverktyg, redskap och maskiner på ett inte alltid fungerande sätt och får därför mycket stöd och hjälp
Oftast använder du handverktyg, redskap och maskiner på ett fungerande sätt men ibland är du osäker och får då stöd och hjälp.
Utifrån vad uppgiften kräver använder handverktyg, redskap och maskiner på ett säkert och riktigt sätt.
Utifrån vad uppgiften kräver väljer och använder du handverktyg, redskap och maskiner på ett säkert och ändamålsenligt sätt.
Din förmåga att utveckla idéer i ditt slöjdarbete.
Du har svårt att komma på idéer som är realistiska för ditt arbete. Du ser inte möjligheter i böcker och annat inspirationsmaterial. Du får stöd och hjälp för att komma igång.
Utifrån böcker och annat inspirationsmaterial har du en tanke med din idé men du vet inte hur du ska förverkliga den i ditt arbete. Med stöd och hjälp klarar du det.
Utifrån böcker och annat inspirationsmaterial får du fram idéer till arbete som du ska göra. Du har en klar tanke med ditt arbete och kan förklara den.
Du har lätt för att utveckla idéer och du vet hur du ska överföra dem i ditt arbete. Din idé och tanke med uppgiften framgår på ett tydligt sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: