Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Skriva -produktion och interaktion (VT17)

Skapad 2017-06-15 10:20 i Ugglums skola Partille
I matrisen nedan ingår endast utvalda delar av skolverkets kunskapskrav. Kunskapskraven i sin helhet finns på www.skolverket.se
Grundskola 7 – 9 Moderna språk - språkval

Ny rubrik

Genom undervisningen i ämnet moderna språk ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att formulera sig och kommunicera i skrift, använda språkliga strategier för att förstå och göra sig förstådd och anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang.
F
E
C
A
Skriva - produktion
Formulera sig och kommunicera i skrift
I skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar.
I skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande.
I skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
Bearbeta och göra förbättringar av skrivet språk
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enstaka enkla förbättringar av egna (skriftliga) framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna (skriftliga) framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna (skriftliga) framställningar
Anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang
I skriftlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och begripligt med ord, fraser och meningar.
I skriftlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och relativt tydligt med ord, fraser och meningar.
I skriftlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och tydligt med ord, fraser och meningar samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation,
Använda språkets strategier för att göra sig förstådd
Dessutom kan eleven välja och använda sig av någon strategi som löser problem i och förbättrar (den skriftliga) interaktionen.
Dessutom kan eleven välja och använda sig av några olika strategier som löser problem i och förbättrar (den skriftliga) interaktionen.
Dessutom kan eleven välja och använda sig av flera olika strategier som löser problem i och förbättrar (den skriftliga) interaktionen.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: