Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Astronomi

Skapad 2018-01-23 10:25 i Gantofta skola Helsingborg
Grundskola 6 Fysik
E
C
A
Fysikens ämnesområden
Du kan ge exempel och beskriva hur himlakroppar rör sig och hur vårt universum är uppbyggt. Du diskuterar på ett enkelt sätt varför det blir dag, natt, månader, år och årstider.
Du kan förklara och diskutera på ett utvecklat sätt hur himlakroppar rör sig och hur vårt universum är uppbyggt. Du diskuterar på ett utvecklat sätt varför det blir dag, natt, månader, år och årstider.
Du kan förklara och diskutera på ett välutvecklat sätt hur himlakroppar rör sig och hur vårt universum är uppbyggt. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt varför det blir dag, natt, månader, år och årstider.
Fysikens begrepp
Du har baskunskaper i fysik. Du ger exempel och beskriver hur saker hänger ihop i fysiken. Du använder fysikens begrepp på ett ganska bra sätt.
Du har goda kunskaper i fysik. Du ger exempel och beskriver hur saker hänger ihop i fysiken på ett utvecklat sätt. Du använder fysikens begrepp på ett bra sätt.
Du har mycket goda kunskaper i fysik. Du ger exempel och beskriver hur saker hänger ihop i fysiken på ett välutvecklat sätt. Du använder fysikens begrepp på ett mycket bra sätt.
Naturvetenskapliga upptäckter
Du kan berätta om några naturvetenskapliga upptäckter och på vilket sätt de är viktiga för hur människor lever idag
Du kan berätta om ett flertal naturvetenskapliga upptäckter och diskutera på ett utvecklat sätt hur de är viktiga för hur människor lever idag
Du kan berätta om ett flertal naturvetenskapliga upptäckter och diskutera på ett välutvecklat sätt hur de är viktiga för hur människor lever idag
Kommunikation
Du kan samtala om och diskutera enkla frågor som rör fysik genom att ställa frågor och framföra och bemöta åsikter på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.
Du kan samtala om och diskutera enkla frågor som rör fysik genom att ställa frågor och framföra och bemöta åsikter på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt.
Du kan samtala om och diskutera frågor som rör fysik genom att ställa frågor och framföra och bemöta åsikter på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem.
Texter och redovisningar
Du kan använda information från olika källor för att skapa texter och redovisningar med viss anpassning till sammanhanget.
Du kan använda informationen från olika källor för att skapa texter och redovisningar med relativt god anpassning till sammanhanget.
Du kan använda informationen från olika källor för att skapa texter och redovisningar med god anpassning till sammanhanget.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: