Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Matris Pixel 5B - Danmarks skola

Skapad 2018-01-24 09:21 i Danmarks skola Uppsala
Bedömningsmatris till Pixel 5B
Grundskola 5 Matematik

Genom att läsa, tyda och förstå uppgifter, samt genom att uttrycka och reflektera både muntligt och skriftligt, har du genom dina uträkningar och resonemang, visat att du har...

Godtagbara kunskaper
Mer än godtagbara kunskaper
Mätning (kap 5)
Grundläggande och godtagbara kunskaper kring vikt och enheterna g, hg, kg, ton. Volym och enheterna ml, cl, dl och l. Beräkning av prismors volym samt att beräkna tid.
Välutvecklade och mer än godtagbara kunskaper kring vikt och enheterna g, hg, kg, ton. Volym och enheterna ml, cl, dl och l. Beräkning av prismors volym samt att beräkna tid.
Bråk (kap 6)
Grundläggande och godtagbara kunskaper kring bråk som en del av en helhet och en del av en mängd. Bråk som har samma värde och är likvärdiga. Förkortning och förlängning av bråk samt addition, subtraktion, multiplikation av bråk.
Välutvecklade och mer än godtagbara kunskaper kring bråk som en del av en helhet och en del av en mängd. Bråk som har samma värde och är likvärdiga. Förkortning och förlängning av bråk samt addition, subtraktion, multiplikation av bråk.
Multiplikation och division (kap 7)
Grundläggande och godtagbara kunskaper kring skriftliga metoder för multiplikation och division, vardagsräkning, multiplikation med decimaltal, att använda miniräknaren, multiplikationstabellerna och huvudräkning.
Välutvecklade och mer än godtagbara kunskaper kring skriftliga metoder för multiplikation och division, vardagsräkning, multiplikation med decimaltal, att använda miniräknaren, multiplikationstabellerna och huvudräkning.
Lokalisering och förhållanden (kap 8)
Grundläggande och godtagbara kunskaper kring placering, spegling och rörelse i koordinatsystem, att räkna förhållanden som skala, väg och fart, köp, försäljning och valuta samt recept.
Välutvecklade och mer än godtagbara kunskaper kring placering, spegling och rörelse i koordinatsystem, att räkna förhållanden som skala, väg och fart, köp, försäljning och valuta samt recept.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: