👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Religion, årskurs 4, vt-18

Skapad 2018-06-07 10:26 i Furulundsskolan Halmstad
Grundskola 4 – 6 Religionskunskap

Under vårterminen har vi arbetat med religion kopplat både till samhällskunskap och till historia. I arbetet med "individ och grupp" fick eleverna arbeta med olika dilemman. I samband med "vikingatiden" arbetade vi med fornnordisk religion och asatron. I slutet av vårterminen har vi även arbetat med "högtider och traditioner" inom kristendomen.

Genom undervisningen i ämnet religion ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att...

  • Re   analysera kristendomen, andra religioner och livsåskådningar samt olika tolkningar och bruk inom dessa,
  • Re   reflektera över livsfrågor och sin egen och andras identitet,
  • Re   resonera och argumentera kring moraliska frågeställningar och värderingar utifrån etiska begrepp och modeller, och
Nivå 1
Nivå 2
Du kan beskriva några viktiga kännetecken i fornskandinavisk och samisk religion. Du ger exempel på hur man kan se fornskandinavisk religion i samhället.
Du kan beskriva några viktiga kännetecken i fornskandinavisk och samisk religion. Du ger exempel på hur man kan se fornskandinavisk religion i samhället.
Du kan beskriva några kristna högtider och traditioner. Du jämför på ett enkelt sätt kristendomens betydelse för kultur och samhällsliv förr och nu.
Du kan beskriva några kristna högtider och traditioner. Du jämför på ett utvecklat sätt kristendomens betydelse för kultur och samhällsliv förr och nu.
Du kan på ett enkelt sätt diskutera vad som är rätt och fel i vardagen och vad det kan betyda att göra bra saker för andra.
Du kan på ett utvecklat sätt diskutera vad som är rätt och fel i vardagen och vad det kan betyda att göra bra saker för andra.
Du kan fundera på ett ganska bra sätt över vad som är rätt och fel i vardagen och diskutera detta. Du använder några etiska begrepp på ett ganska bra sätt.
Du kan fundera på ett bra sätt över vad som är rätt och fel i vardagen och diskutera detta. Du använder några etiska begrepp på ett bra sätt.