Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

HABLAR

Skapad 2018-10-12 10:48 i Iggesunds skola Hudiksvall
Grundskola 6 – 9 Moderna språk - språkval
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Nivå 4
Innehåll & Ord
Du kan ännu inte använda ord och fraser för att berätta om dig själv.
I din presentation visar du att du kan använda ett flertal ord och fraser när du berättar om dig själv.
I din presentation visar du att du med viss säkerhet kan använda dig av många ord och fraser när du berättar om dig själv.
I din presentation visar du att du med stor säkerhet kan använda dig av många ord och fraser samt försöker utveckla innehållet så mycket du kan.
Form
Ditt språk är svårt att försåt för en spansktalande person eller du talar för att det ska vara möjligt att bedöma formen.
Du använder dig av enkla, korta meningar som innehåller några verb och något adjektiv.Ditt språk går att förstå även om det innehåller oklarheter.
Du bygger ut en del av dina meningar.Du använder verb och adjektiv, inklusive ordföljd, med viss säkerhet.Ditt språk är på väg att bli ganska korrekt.
Du bygger ut dina meningar och du använder verb och adjektiv, inklusive ordföljd, med säkerhet.Ditt språk är ganska korrekt.
Strategier
Arbetsprocessen: Du visar inte att du kan använda några strategier om det är något ord som du inte kan.
Arbetsprocessen: Du använder t.ex. läroböckerna eller ordbok om det är ord eller fraser du inte kan och du är på väg att lära dig strategier för att hitta rätt ord.
Arbetsprocessen: Du använder t.ex. läroböckerna eller ordbok om det är ord eller fraser du inte kan.Du hittar oftast rätt ord.
Arbetsprocessen: Du använder t.ex. läroböckerna eller ordbok med säkerhet om det är ord eller fraser du inte kan.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: