Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Biologi åk 6

Skapad 2018-10-30 14:23 i Båtsmansskolan Härryda
Grundskola 6 Biologi

Matrisen är en förkortad version av skolverkets kunskapskrav i årskurs 6. För att se kunskapskraven i helhet gå till skolverkets hemsida.

Nivå E
Nivå C
Nivå A
Använda kunskaper i biologi för att granska information, kommunicera och ta ställning
Eleven kan samtala om och diskutera enkla frågor som rör hälsa, naturbruk och ekologisk hållbarhet.
Eleven kan samtala om och diskutera enkla frågor som rör hälsa, naturbruk och ekologisk hållbarhet på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera enkla frågor som rör hälsa, naturbruk och ekologisk hållbarhet på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem.
Genomföra systematiska undersökningar i biologi
Eleven kan genomföra enkla fältstudier och andra undersökningar
Eleven kan genomföra enkla fältstudier och andra undersökningar utifrån givna planeringar I arbetet använder eleven utrustning på ett säkert och ändamålsenligt sätt.
Eleven kan genomföra enkla fältstudier och andra undersökningar utifrån givna planeringar. I arbetet använder eleven utrustning på ett säkert, ändamålsenligt och effektivt sätt.
Använda biologins begrepp, modeller och teorier
Eleven har grundläggande kunskaper om biologiska sammanhang och visar det genom att ge exempel på och beskriva dessa med viss användning av biologins begrepp.
Eleven har goda kunskaper om biologiska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på enkla samband inom dessa med relativt god användning av biologins begrepp.
Eleven har mycket goda kunskaper om biologiska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på enkla samband inom dessa och något gemensamt drag med god användning av biologins begrepp.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: