Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bedömningsmatris Idrott - Bollspel

Skapad 2018-11-05 15:45 i Centralskolan Tierp
Grundskola 7 – 9
Nivå 1
Betyg: E
Nivå 2
Betyg: C
Nivå 3
Betyg: A
Område
Lektionsarbete
Deltar i de olika bollspelen och anstränger sig i övningar.
Är drivande och engagerad i aktiviteten och deltar med stor ansträngning i de olika övningarna.
Arbetar mycket aktivt, är engagerad och drivande under lektionerna. Tar stort ansvar för arbete under lektionerna och gör alltid sitt bästa.
Kroppskontroll och Teknisk färdighet
Visar på god rumsuppfattning och klarar de motoriska krav som aktiviteten kräver. Kan anpassa styrka och fart efter aktiviteten. Förstår grunderna i bollspelets upplägg och syfte.
Visar stor kontroll över de egna rörelserna med god koordination och balans. Anpassar styrka och fart efter aktivitet och deltagare. Har god förståelse för bollspelets idé, struktur och kan tänka taktiskt i olika spelmoment.
Kontrollerar sina rörelser med god precision och kontroll. Har god koordination och visar god balans och smidighet. Har överblick över spelet och visar förståelse för spelets upplägg och taktiska aspekter. Kan även stödja lagkamrater i det det taktiska spelet.
Lagsamarbete och Fair play
Är aktiv i lagsamarbetet och är positiv mot sina medspelare. Är uppmärksam på olika regler och följer dessa i spelet.
Är positiv och drivande i lagspelet och stöttar sina lagkamrater. Följer uppsatta regler och är noga i att själv vara flexibel, kan kompromissa och skapa ett gott arbetsklimat i aktiviteten.
Är en förebild för egna laget och kan stötta sina lagkamrater. Följer uppsatta regler och kan vid behov utveckla dessa. Är flexibel och kan kompromissa i olika situationer med folk på aktivitetens bästa. Skapar ett klimat där alla vill vara med och delta.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: