Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

NO VT 19 - Löser det sig?

Skapad 2019-01-07 12:21 i Valhallaskolan Halmstad
Under vecka 2 - 5 kommer vi att arbeta men kemi och bli bättre på att göra undersökningar med lösningar och blandningar.
Grundskola 4 – 6 Kemi

Under vecka 2 - 5 kommer vi att arbeta men kemi och bli bättre på att göra undersökningar med lösningar och blandningar.

Rubrik 1

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Undersökningar
Du kan göra enkla undersökningar med hjälp av planeringar. Du hjälper till att komma på enkla frågor och planeringar som fungerar.
Du kan göra enkla undersökningar med hjälp av planeringar. Du kommer på enkla frågor och planeringar som efter någon förbättring fungerar.
Du kan göra enkla undersökningar med hjälp av planeringar. Du kommer på enkla frågor och planeringar som fungerar.
Utrustning
Du kan använda utrustning på ett säkert sätt som fungerar ganska bra i undersökningar.
Du kan använda utrustning på ett säkert sätt som fungerar bra i undersökningar.
Du kan använda utrustning på ett säkert sätt som fungerar mycket bra i undersökningar.
Jämföra
Du kan jämföra vad du och andra har kommit fram till i undersökningar. Du diskuterar på ett enkelt sätt vad likheter och skillnader kan bero på. Du hjälper till att ge förslag som kan göra undersökningen bättre.
Du kan jämföra vad du och andra har kommit fram till i undersökningar. Du diskuterar på ett utvecklat sätt vad likheter och skillnader kan bero på. Du ger förslag som efter någon förbättring kan göra undersökningen bättre.
Du kan jämföra vad du och andra har kommit fram till i undersökningar. Du diskuterar på ett utvecklat sätt vad likheter och skillnader kan bero på. Du ger förslag som kan göra undersökningen bättre.
Redovisa
Du kan visa på ett enkelt sätt hur du har gjort och vad du har kommit fram till i dina undersökningar med hjälp av text och bild.
Du kan visa på ett utvecklat sätt hur du har gjort och vad du har kommit fram till i dina undersökningar med hjälp av text och bild.
Du kan visa på ett välutvecklat sätt hur du har gjort och vad du har kommit fram till i dina undersökningar med hjälp av text och bild.
Begrepp
Du har baskunskaper om materia. Du ger exempel på och beskriver hur saker hänger ihop i materian. Du använder kemins begrepp på ett ganska bra sätt.
Du har goda kunskaper om materia. Du ger exempel och förklarar hur saker hänger ihop i materian på ett utvecklat sätt. Du använder kemins begrepp på ett bra sätt.
Du har mycket goda kunskaper om materia. Du ger exempel och förklarar hur saker hänger ihop i materian på ett välutvecklat sätt. Du använder kemins begrepp på ett mycket bra sätt.
Diskussioner
Du kan diskutera på ett enkelt sätt skillnaden mellan en blandning och en lösning.
Du kan diskutera på ett utvecklat sätt skillnaden mellan en blandning och en lösning.
Du kan diskutera på ett välutvecklat sätt skillnaden mellan en blandning och en lösning.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: