Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bedömning för provet om antikens grekland

Skapad 2019-03-09 18:58 i Gustav Adolfsskolan Alingsås
Matris till provet i antikens grekland 05A
Grundskola 7 Historia

Matris till provet om antikens grekland

Prov Antikens grekland

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
KK 1 fråga 1 & 5
Grundläggande kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och ge­stalter under tidsperioden antikens grekland
Eleven har goda kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och gestalter under tidsperioden antikens grekland.
Eleven har mycket goda kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och gestalter under tidsperioden antikens grekland
KK 2 fråga 3
Eleven visar det genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om orsaker till konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar.
Eleven visar det genom att föra utvecklade och relativt väl under­byggda resonemang om orsaker till konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar.
Eleven visar det genom att föra väl utvecklade och väl under­byggda resonemang om orsaker till konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar.
KK 3 fråga fråga 4
Dessutom förklarar eleven med enkla och till viss del underbyggda resonemang om? hur människors villkor och värderingar kan påverkas av den tid de lever i.
Dessutom förklarar eleven med utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hur människors villkor och värderingar kan påverkas av den tid de lever i.
Dessutom förklarar eleven med väl utvecklade och väl underbyggda resonemang om hur människors villkor och värderingar kan påverkas av den tid de lever i.
KK 5 fråga 6
Eleven anger också någon tänkbar fortsättning på dessa utvecklingslinjer och motiverar sitt resonemang med enkla och till viss del underbyggda hänvisningar till det förflutna och nuet.
Eleven anger också någon tänkbar fortsättning på dessa utvecklingslinjer och motiverar sitt resonemang med utvecklade och relativt väl underbyggda hänvisningar till det förflutna och nuet.
Eleven anger också någon tänkbar fortsättning på dessa utvecklingslinjer och motiverar sitt resonemang med välutvecklade och väl underbyggda hänvisningar till det förflutna och nuet.
KK 8 fråga 2
I studier av historiska förhållanden, skeenden och gestalter kan eleven använda historiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
I studier av historiska förhållanden, skeenden och gestalter eleven använda historiska begrepp på ett relativt väl fungerande sätt.
I studier av historiska förhållanden, skeenden och gestalter eleven använda historiska begrepp på ett väl fungerande sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: