Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Dialekter

Skapad 2019-04-30 09:11 i Holstagårdsskolan Helsingborg
Bedömningsmatris för "Hajaru´tugget" vt-2019 år 9
Grundskola 9 Svenska Svenska som andraspråk

Bedömningsmatris för

F
E
C
A
Att resonera kring dialekter
Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om dialekters historia, ursprung och särdrag samt jämföra med närliggande språk/dialekter och beskriva tydligt framträdande likheter och skillnader.
Eleven kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om svenska dialekters historia, ursprung och särdrag samt jämföra med närliggande språk/dialekter och beskriva tydligt fram­ trädande likheter och skillnader.
Eleven kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om svenska dialekters historia, ursprung och särdrag samt jämföra med närliggande språk/dialekter och beskriva tydligt framträdande likheter och skillnader.
Muntliga redogörelser
Eleven kan förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Eleven kan förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Eleven kan förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur och innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: