Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kunskapskrav Bild åk 7

Skapad 2019-10-01 09:10 i Hässelbygårdsskolan Stockholm Grundskolor
Förväntningar på vad du ska kunna efter genomgång av bildanalyser. • DU kan tolka såväl samtida som historiska bilder och visuell kultur och för då enkla och till viss del underbyggda resonemang med kopplingar till egna erfarenheter, andra verk och företeelser i omvärlden. • Du beskriver bildernas och verkens uttryck, innehåll och funktion på ett enkelt sätt med viss användning av ämnesspecifika begrepp.
Grundskola 7 Bild

SYFTE: Här får du möjligheter att diskutera och kritiskt granska olika bildbudskap som bidrar till att du utvecklar kunskaper om bilder i olika kulturer, både historiskt och i nutid.
Samt att analysera historiska och samtida bilders uttryck, innehåll och funktioner.

Rubrik 1

SYFTE: Här får du möjligheter att diskutera och kritiskt granska olika bildbudskap som bidrar till att du utvecklar kunskaper om bilder i olika kulturer, både historiskt och i nutid. Samt att analysera historiska och samtida bilders uttryck, innehåll och funktioner.
Nivå 1
• DU kan tolka såväl samtida som historiska bilder och visuell kultur och för då enkla och till viss del underbyggda resonemang med kopplingar till egna erfarenheter, andra verk och företeelser i omvärlden. • Du beskriver bildernas och verkens uttryck, innehåll och funktion på ett enkelt sätt med viss användning av ämnesspecifika begrepp.
Nivå 2
då enkla och till viss del underbyggda resonemang på ett enkelt sätt
Nivå 3
för då utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang utvecklat sätt med relativt god användning av ämnesspecifika begrepp.
Ny nivå
välutvecklade och väl underbyggda resonemang välutvecklat sätt med god användning
Aspekt 1
Ny aspekt
Ny aspekt
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: