Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Rörelse

Skapad 2019-10-20 16:31 i Tågaborgsskolan Helsingborg
Grundskola 7 Idrott och hälsa
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Ny nivå
Utrustning och ansvar
Du har inte kläder och skor för nämnd aktivitet, vilket gör det svårt för dig att utmana dig och nå högre.
Du är ombytt till passet men utan hänsyn till vilken aktivitet det är, vilket ibland gör det svårt för dig att ha fokus på rätt saker och delta fullt ut.
Du klär dig oftast efter väder och aktivitet vilket ger dig möjlighet att delta i aktiviteten på ett tillfredställande sätt för det mesta och därmed också få bättre resultat och utveckling.
Du klär dig efter väder och aktivitet vilket ger dig möjlighet att delta i aktiviteten fullt ut och därmed också få bättre resultat och utveckling.
Rörelse
Du rör dig mindre rytmiskt och med bristande balans Du rör dig med långsamma och stela rörelser med mindre konsekventa rörelseövergångar Du är mindre beslutsam och kan behöva flera försök för att utföra rörelsen Du rör dig mindre ekonomiskt; dvs. ett rörelsemönster med delvis avvägd kraftinsats
Du rör dig med relativt god rytm och balans Du rör dig med relativt väl etablerade och konsekventa rörelser med stabila rörelseövergångar Du är till övervägande del beslutsam och kan upprepa rörelsen med liknande resultat Du rör dig till övervägande del ekonomiskt; ett rörelsemönster med avvägd kraftinsats
Du rör dig med god rytm, precision och balans Du rör dig med etablerade, avspända och konsekventa rörelser med flyt och stabilitet i rörelseövergångar Du är mer beslutsam och kan upprepa rörelsen med samma goda resultat Du rör dig ekonomiskt; ett rörelsemönster med väl avvägd kraftinsats
Du rör dig smidigt med gott flyt, god stabilitet, balans och precision Du utvecklar ditt rörelsemönster med nya övningar och rörelser Dina rörelser är automatiserade vilket gör att du kan ha fokus på att förbättra tekniken Du rör dig ekonomiskt och effektivt och anpassar varje rörelse efter aktivitet och situation
utvärdera och samtala om aktiviteter
Du behöver hjälp för att ge en enkel och till viss del underbyggd beskrivning av känslan i kroppen efter olika övningar.
Du kan ge en enkel och till viss del underbyggd beskrivning av känslan i kroppen och vilka förmågor eller muskler du har tränat i olika övningar.
Du kan ge en utvecklad och relativt väl underbyggd beskrivning av känslan i kroppen och vilka förmågor och muskler du har tränat i olika övningar.
Du kan ge en väl utvecklad och väl underbyggd beskrivning av känslan i kroppen och vilka förmågor och muskler du har tränat i olika övningar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: