Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Writing - movie review

Skapad 2019-12-10 08:58 i Läroverket Hudiksvall
Grundskola 7 – 9 Engelska
Kunskapskrav för E
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig enkelt, begripligt och relativt sammanhängande.
Kunskapskrav för C
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, relativt tydligt och relativt sammanhängande. Eleven formulerar sig även med visst flyt och i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
Kunskapskrav för A
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, tydligt och sammanhängande. Eleven formulerar sig även med flyt och viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
Omfång och bredd
Du använder ett enkelt språk och har ett grundläggande ordförråd.
Du har ett ordförråd som gör att du kan till viss del variera ditt språk, du använder t.ex. synonymer och många beskrivande ord och idiomatiska fraser.
Du har ett avancerat ordförråd som gör att du kan variera ditt språk, du använder med säkerhet t.ex. synonymer, beskrivande ord och idiomatiska fraser.
Precision
Du uttrycker dig begripligt, med brister i stavning. Du kan använda dig av enkla grammatiska strukturer med korta ord och enkla fraser.
Du uttrycker dig ganska tydligt och kan använda dig av språkliga regler. Du gör få störande språkfel.
Du uttrycker dig tydligt och behärskar de språkliga reglerna. Du gör få språkfel.
Textbindning
Du använder enkelt byggda meningar och binder ibland ihop dem med t.ex. “but”, “because”, "and"..
Det finns en röd tråd i det du skriver. Du binder ofta ihop dina meningar med varierande sammbandsord och/eller meningsbygnader.
Det finns en tydlig röd tråd i det du skriver. Du binder ihop dina meningar med varierande sammbandsord och/eller meningsbygnader..
Flöde
Det går för det mesta att förstå och hänga med i vad du skriver men man behöver ofta "stanna upp" i läsningen för att förstå.
Det är lätt att förstå och hänga med i det du skriver och man behöver sällan "stanna upp" för att förstå.
Det du skriver är planerat och det är mycket lätt att hänga med.
Mottagaranpassning
Du kan översiktligt beskriva handlingen i en film som du sett. Du kan även beskriva bra och mindre bra saker, samt din åsikt om filmen.
Du kan utförligt beskriva handlingen i en film som du sett. Du kan även utförligt beskriva bra och mindre bra saker i filmen, samt din åsikt om filmen.
Du kan utförligt och nyanserat beskriva handlingen i en film som du sett. Du kan beskriva bra och mindre bra saker samt argumenterar för/reflekterar om dina åsikter och tankar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: