👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

HT-21:NO:Vad är teknik?

Skapad 2019-12-18 22:15 i Valhallaskolan Halmstad
Från 33-36 kommer vi lära oss mer om vad teknik är och viktiga uppfinningar.
Grundskola 5 Teknik
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Beskriva
Bedöms utifrån arbetet med din egen ritning av mobilen i framtiden och utifrån ditt arbete med Loops.
  • Tk  E 6
Du kan ge exempel och beskriva enkla tekniska saker som du känner till.
Du kan förklara enkla tekniska saker som du känner till.
Du kan förklara enkla tekniska saker som du känner till. Du ger exempel på andra saker som fungerar på ett liknande sätt.
Förbättra
Bedöms utifrån arbetet med din ritning
  • Tk  E 6
Du kan förbättra väldigt enkla tekniska saker. Du testar på ett ganska bra sätt att lösa problem och du gör en enkel ritning av en mobiltelefon.
Du kan förbättra väldigt enkla tekniska saker. Du testar på ett bra sätt att lösa problem och du gör en utvecklad ritning av en mobiltelefon.
Du kan förbättra väldigt enkla tekniska saker. Du testar på ett mycket bra sätt att lösa problem och du gör en välutvecklad ritning av en mobiltelefon.
Modeller
Bedöms utifrån arbetet med din ritning
  • Tk  E 6
Du kan visa på ett enkelt sätt med ritning och text hur du ska arbeta. Du visar på ett ganska bra sätt hur du har tänkt.
Du kan visa på ett utvecklat sätt med ritning och text hur du ska arbeta. Du visar på ett bra sätt hur du har tänkt.
Du kan visa på ett välutvecklat sätt med ritning och text hur du ska arbeta. Du visar på ett mycket bra sätt hur du har tänkt.
Diskutera
Bedöms utifrån hela arbetet med det digitala läromedlet Loops.
  • Tk  E 6
Du kan diskutera på ett enkelt sätt hur några tekniska saker i samhället har förändrats från förr till nu och hur de påverkar människor, samhälle och miljö.
Du kan diskutera på ett utvecklat sätt hur några tekniska saker i samhället har förändrats från förr till nu och hur de påverkar människor, samhälle och miljö.
Du kan diskutera på ett välutvecklat sätt hur några tekniska saker i samhället har förändrats från förr till nu och hur de påverkar människor, samhälle och miljö.