Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

industriella revolutionen

Skapad 2019-12-29 15:21 i Torpskolan Lerum
Grundskola 7 – 9

Centralt innehåll

Vi har gått igenom på lektionerna:
Den ökade världshandeln mellan Europa, Asien, Afrika och Amerika. (Triangelhandeln) Industrialiseringen i Europa och Sverige. Olika historiska förklaringar till industrialiseringen: ( jordbruk till industrisamhälle)

Industriella revolutionen

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Fakta & Resonemnag
Du har grundläggande kunskaper om den industriella revolutionen och förklarar enkla resonemang om orsaker till och konsekvenser av den industriella revolutionen.
Du har goda kunskaper om den industriella revolutionen och visar det genom att föra relativt väl underbyggda resonemang om orsaker och konsekvenser av den industriella revolutionen.
Du har mycket goda kunskaper om den industriella revolutionen och visar det genom att föra välutvecklade och underbyggda resonemang kring orsaker och konsekvenser av den industriella revolutionen.
Samband
  • Hi  E 9
Du förklarar hur världen utvecklas under den industriella revolutionen och ger enkla samband mellan den och exempelvis hur vi lever idag eller hur det var innan.
Du förklarar hur världen utvecklas under den industriella revolutionen och ger förhållandevis komplexa samband mellan den och exempelvis hur vi lever idag eller hur det var innan.
Du förklarar hur världen utvecklas under den industriella revolutionen och ger komplexa samband mellan den och exempelvis hur vi lever idag eller hur det var innan.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: