👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kraft och rörelse

Skapad 2020-01-14 13:09 i Tingbergsskolan Lilla Edet
Grundskola 4 – 6 Fysik

Kraft och rörelse

-->
-->
-->
Genomföra enkla undersökningar
Du kan genomföra enkla undersökningar och följa modellen för att skriva labbrapport.
Du kan genomföra enkla undersökningar och följa modellen för att skriva labbrapport och formulera en slutsats.
Du kan genomföra enkla undersökningar och följa modellen för att skriva labbrapport och formulera en slutsats med rätt begrepp.
Jämföra resultat
Du jämför dina resultat med andras och kan ge exempel på likheter och skillnader. Du kan se vad ni gjort lika eller olika eller hur resultaten blev lika eller olika.
Du jämför dina resultat med andras och för utvecklade resonemang om likheter och skillnader. Du kan se det som är lika eller olika i era resultat och kan berätta varför det blir så.
Du jämför dina resultat med andras och för välutvecklade resonemang om likheter och skillnader. Du kan se det som är lika och olika i era resultat och kan berätta utförligt varför det blir så med rätt begrepp.
Kunskaper om fysikaliska samband
Du har grundläggande kunskaper om rörelse och kraft. Du vet att det behövs en kraft för att få något att röra sig.
Du har goda kunskaper om rörelse och kraft. Du vet att det finns olika slags krafter, t.ex. dragkraft, tryckkraft, friktion, gravitation och kan berätta på ett enkelt sätt hur de fungerar.
Du har mycket goda kunskaper om rörelse och kraft. Du vet att det finns olika slags krafter t.ex. dragkraft, tryckkraft, friktion, gravitation, och kan berätta hur de fungerar genom att använda rätt begrepp.