Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

T-shirt vt-2020

Skapad 2020-01-21 16:03 i Gullingeskolan Stockholm Grundskolor
Mål att nå i slöjd i år 6
Grundskola 4 – 6 Slöjd

Här kan du läsa vad som krävs för de olika nivåerna i ämnet slöjd när du syr din t-shirt.

E
C
A
Tillverka t-shirt
Du kan skapa enkla saker i olika material på ett ganska noggrant sätt med hjälp av instruktioner. Du är ganska noggrann när ritar ditt mönster, nålar och syr.
Du kan skapa enkla saker i olika material på ett noggrant sätt med hjälp av instruktioner. Du är noggrann när ritar ditt mönster, nålar och syr och dina sömmar är sydda på rätt ställe.
Du kan skapa enkla saker i olika material på ett mycket noggrant sätt med hjälp av instruktioner. Du är mycket noggrann när ritar ditt mönster, nålar och syr och dina sömmar är raka och är sydda på rätt ställe
Verktyg, redskap och maskiner
Du kan använda symaskinen på ett säkert sätt som fungerar ganska bra i slöjden. Du kan själv göra i ordning symaskinen med tråd
Du kan använda symaskinen på ett säkert sätt som fungerar bra i slöjden. Du kan själv göra i ordning symaskinen med tråd och ställa in rätt söm.
Du kan använda symaskinen på ett säkert sätt som fungerar mycket bra i slöjden. Du kan själv utan problem göra i ordning symaskinen med tråd och ställa in rätt söm.
Arbetssätt och val
Du kan välja arbetssätt och anpassa det till målet med slöjdarbetet och till miljön. Du motiverar dina val på ett enkelt sätt.
Du kan välja arbetssätt och anpassa det till målet med slöjdarbetet och till miljön. Du motiverar dina val på ett utvecklat sätt.
Du kan välja arbetssätt och anpassa det till målet med slöjdarbetet och till miljön. Du motiverar dina val på ett välutvecklat sätt.
Utveckla idéer
Du kan hjälpa till att utveckla idéer i slöjdarbetet med hjälp av material som finns för att inspirera till skapande. Du kan med hjälp hitta på en idé om hur din t-shirt ska se ut.
Du kan utveckla idéer i slöjdarbetet med hjälp av material som finns för att inspirera till skapande. Du kan själv hitta på en idé om hur din t-shirt ska se ut.
Du kan utveckla idéer i slöjdarbetet med hjälp av material som finns för att inspirera till skapande och med material som du själv letar upp. Du kan själv hitta på en idé om hur din t-shirt ska se ut med inspiration som hittar själv.
Arbeta på lektion
Du kan hjälpa till att ge förslag och välja arbetssätt som gör att ditt slöjdarbete går framåt.
Du kan ge förslag och välja arbetssätt som efter någon förbättring gör att ditt slöjdarbete går framåt.
Du kan ge förslag och välja arbetssätt som gör att ditt slöjdarbete går framåt.
Skriva/berätta om ditt arbete
Du kan ge enkla omdömen om hur du arbetat och hur det har påverkat den sak du har skapat. Du berättar om det gick bra eller dåligt att sy s-shirten och hur resultatet blev.
Du kan ge utvecklade omdömen om hur du arbetat och hur det har påverkat den sak du har skapat. Du berättar utvecklat om hur det gick när du sydde t-shirten, vad som gick bra och vad som gick dåligt och varför och hur resultatet blev.
Du kan ge välutvecklade omdömen om hur du arbetat och hur det har påverkat den sak du har skapat. Du berättar välutvecklat om hur det gick när du sydde t-shirten, vad som gick bra, vad som gick dåligt och varför och hur resultatet blev.
Skriva/berätta om hur ditt arbete ser ut
Du kan förstå vad olika slöjdföremål kan berätta. Du diskuterar på ett enkelt sätt om symboler, färg, form och material. Du beskriver på ett enkelt sätt hur din t-shirt ska se ut.
Du kan förstå vad olika slöjdföremål kan berätta. Du diskuterar på ett utvecklat sätt om symboler, färg, form och material. Du beskriver på ett utvecklat sätt hur din t-shirt och berättar flera olika saker.
Du kan förstå vad olika slöjdföremål kan berätta. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt om symboler, färg, form och material. Du beskriver på ett välutvecklat sätt hur din t-shirt ser ut och berättar många olika saker ur flera olika synvinklar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: