Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kemiska Upptäckter

Skapad 2020-03-04 09:54 i Björkåsskolan Grundskolor
Du kommer att välja en kemist och ta reda på vilka upptäckter den personen har gjort och hur det har påverkat vårt samhälle idag. Du ska också ha med vilka källor du har använt och varför de är säkra källor.
Grundskola 6 Kemi

Du kommer att välja en kemist och ta reda på vilka upptäckter den personen har gjort och hur det har påverkat vårt samhälle idag.
Du ska också ha med vilka källor du har använt och varför de är säkra källor

På väg att nå en grundläggande nivå
Har en grundläggande förmåga
Har god förmåga
Har mycket god förmåga
Söka naturvetenskaplig information
Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för enkla resonemang om informationens och källornas användbarhet.
Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för utvecklade resonemang om informationens och källornas användbarhet.
Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för välutvecklade resonemang om informationens och källornas användbarhet.
Använda informationen /begrepp
Eleven kan använda informationen i diskussioner och för att skapa texter och andra framställningar med viss anpassning till sammanhanget. (Använder vissa begrepp som hör till ämne.)
Eleven kan använda informationen i diskussioner och för att skapa texter och andra framställningar med relativt god anpassning till sammanhanget. (Använder begrepp på ett relativt säkert sätt.)
Eleven kan använda informationen i diskussioner och för att skapa texter och andra framställningar med god anpassning till sammanhanget. (Använder begrepp på ett säkert sätt.)
Naturvetenskapliga upptäckter
Dessutom kan eleven berätta om någon naturvetenskapliga upptäckt och dess betydelse för människors levnadsvillkor på ett enkelt sätt.
Dessutom kan eleven berätta om någon naturvetenskapliga upptäckt och dess betydelse för människors levnadsvillkor på ett utvecklat sätt.
Dessutom kan eleven berätta om några naturvetenskapliga upptäckter och deras betydelse för människors levnadsvillkor på ett välutvecklat sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: