Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Orsaker & konsekvenser + historiebruk

Skapad 2020-03-10 09:38 i Färsingaskolan Sjöbo
Grundskola 7 – 9 Historia
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Nivå 4
Orsaker
Digital koll
Du kan ge exempel på någon orsak till första och andra världskriget samt till Förintelsen och andra folkmord.
Du kan ge exempel på några orsaker till första och andra världskriget samt till Förintelsen och andra folkmord. Du ger en korrekt beskrivning till någon av orsakerna.
Du kan ge exempel på några orsaker till första och andra världskriget samt till Förintelsen och andra folkmord. Du ger en korrekt beskrivning till någon av orsakerna. Du resonerar i något led.
Du kan ge exempel på några orsaker till första och andra världskriget samt till Förintelsen och andra folkmord. Du ger en korrekt beskrivning till någon av orsakerna. Du resonerar i flera led. Du drar någon egen slutsats.
Konsekvenser/följder
Digital koll
Du kan ge exempel på någon följd av första och andra världskriget.
Du kan ge exempel på några följder av första och andra världskriget. Du ger en korrekt beskrivning till någon av följderna.
Du kan ge exempel på några följder av första och andra världskriget. Du ger en korrekt beskrivning till någon av följderna. Du resonerar i något led.
Du kan ge exempel på några följder av första och andra världskriget. Du ger en korrekt beskrivning till någon av följderna. Du resonerar i flera led. Du drar någon egen slutsats.
Faktahänvisning
Digital koll
Du kan ange någon korrekt fakta kopplat till världskrigen
Du kan ange några korrekt fakta kopplat till världskrigen
Du kan ange flera korrekt fakta kopplat till världskrigen
Du kan ange all efterfrågad fakta kopplat till världskrigen
Historiebruk/historieanvändning
Muntlig diskussion i smågrupper utifrån hur några har använt historia när de skapat en affisch.
Du anger vilket samband mellan en historisk händelse och nutid arrangörerna till en affisch vill skapa med sin jämförelse
Du anger och beskriver vilket samband mellan en historisk händelse och nutid arrangörerna till en affisch vill skapa med sin jämförelse
Du anger och beskriver vilket samband mellan en historisk händelse och nutid arrangörerna till en affisch vill skapa med sin jämförelse. I resonemanget förklaras syftet med att jämföra de två händelserna.
Du anger och beskriver vilket samband mellan en historisk händelse och nutid arrangörerna till en affisch vill skapa med sin jämförelse. I resonemanget förklaras med hjälp av konkreta exempel syftet med att jämföra de två händelserna.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: