Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kemi Syror, baser och joner åk 8 labb

Skapad 2020-03-11 15:06 i Observatorielundens skola Stockholm Grundskolor
Matris syror, baser och joner åk 7
Grundskola 7 Kemi

Kemi Syror, baser och salter åk 8

E
C
A
Förtydligande
Undersökningar
-genomförande
Du kan genomföra undersökningar och bidra till att formulera enkla frågor/planeringar, samt använda utrustningen på ett i huvudsak fungerande sätt.
Du kan genomföra undersökningar och formulera enkla frågor/planeringar, som efter någon bearbetning går att arbeta utifrån, samt använda utrustningen på ett ändamålsenligt sätt.
Du kan genomföra undersökningar och formulera enkla frågor/planeringar, som går att arbeta utifrån, samt använda utrustningen på ett ändamålsenligt och effektivt sätt.
Planera och genomföra laborationer och göra detta på ett säkert sätt
Undersökningar
-slutsatser
Du drar enkla slutsatser med viss koppling till kemiska modeller/teorier. Du för enkla resonemang kring resultatets rimlighet och bidrar till att ge förslag till förbättringar.
Du drar utvecklade slutsatser med relativt god koppling till kemiska modeller/teorier. Du för utvecklade resonemang kring resultatets rimlighet och ger förslag till förbättringar.
Du drar välutvecklade slutsatser med god koppling till kemiska modeller/teorier. Du för välutvecklade resonemang kring resultatets rimlighet i relation till möjliga felkällor och ger förslag till förbättringar och visar på nya tänkbara frågeställningar att undersöka.
Hur du kan sammanfatta dina undersökningar och laborationer i välutvecklade slutsatser och med bra förbättringsförslag
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: