Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Momentplanering: Franska revolutionen

Skapad 2020-03-17 15:56 i Allgymnasiet Visa kommun
Franska revolutionen
Gymnasieskola 1 – 3 Historia
>>>
>>>>
>>>>>
Orsaker och konsekvenser Redogör för orsaker bakom revolutionerna och dess konsekvenser utifrån ekonomiska, politiska och sociala faktorer.
Du förstår att olika orsaker ligger bakom en historisk händelse och att detta får konsekvenser för den historiska utvecklingen. Du kan förklara detta på ett övergripande sätt.
Du förstår att olika orsaker ligger bakom en historisk händelse och att detta får konsekvenser för den historiska utvecklingen. Du kan förklara detta på ett utförligt sätt.
Du förstår att olika orsaker ligger bakom en historisk händelse och att detta får konsekvenser för den historiska utvecklingen. Du kan förklara detta på ett utförligt och nyanserat sätt. T.ex. genom att ställa olika orsaksförklaringar mot varandra.
Centrala begrepp Använder centrala historiska för att formulera, utreda, förklara och dra slutsatser.
Du använder centrala historiska begrepp som relevanta för epoken för att formulera, utreda, förklara och dra slutsatser på ett övergripande sätt.
Du använder centrala historiska begrepp som relevanta för epoken för att formulera, utreda, förklara och dra slutsatser på ett utförligt sätt.
Du använder centrala historiska begrepp som relevanta för epoken för att formulera, utreda, förklara och dra slutsatser på ett utförligt och nyanserat sätt. T.ex. genom att se saker från olika perspektiv.
Kopplingar till nutiden Redogör för samband mellan skeenden i det förflutna och förhållanden i nutiden.
Du kan redogöra för huvudsakliga samband mellan skeenden i det förflutna och förhållanden i nutiden på ett övergripande sätt.
Du kan redogöra för huvudsakliga samband mellan skeenden i det förflutna och förhållanden i nutiden på ett utförligt sätt.
Du kan redogöra för huvudsakliga samband mellan skeenden i det förflutna och förhållanden i nutiden på ett utförligt och nyanserat sätt. T.ex. genom att hitta olika förklaringar till att det förflutna påverkat nutiden. Det är även viktigt att se saker ur olika perspektiv.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: