Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vikingatiden

Skapad 2020-03-20 13:07 i Rindö skola Vaxholm Stad
Grundskola 4 Historia
--------------->
--------------->
Levnadsvillkor
Jag berättar något om hur livet kunde se ut om du var kvinna, man eller barn under vikingatiden.
Jag berättar något om hur livet kunde se ut om du var kvinna, man eller barn. Jag ger något exempel på likhet/skillnad i hur barn/kvinnor/män levde på vikingatiden jämfört med idag.
Jag berättar något om hur livet kunde se ut om du var kvinna, man eller barn under vikingatiden. Jag kan berätta om likheter och skillnader i livet som barn, kvinna och man under vikingatiden jämfört med idag.
Kulturmöten, migration
Jag ger exempel på vart vikingarna reste. Jag ger exempel på en orsak till varför vikingarna gav sig ut på sina resor. Jag ger exempel på en konsekvens av vikingarnas resor.
Jag ger exempel på vart vikingarna reste. Jag ger minst två exempel på orsaker till varför vikingarna gav sig ut på sina resor. Jag ger minst två exempel på konsekvenser av vikingarnas resor.
Jag ger exempel på vart vikingarna reste. Jag ger minst två exempel på orsaker till varför vikingarna gav sig ut på sina resor. Jag ger minst två exempel på konsekvenser av vikingarnas resor. Jag ger exempel på hur vi idag kan märka av vikingarnas resor.
Religion
Jag berättar om asatron. Jag berättar om hur kristendomen kom till oss i Norden.
Jag berättar om asatron. Jag berättar om hur kristendomen kom till oss i Norden. Jag exempel på hur kristendomen förändrade livet för människorna under vikingatiden.
Jag berättar om vikingarnas asatro. Jag berättar om hur kristendomen kom till oss i Norden. Jag exempel på hur kristendomen förändrade livet för människorna under vikingatiden. Jag ger exempel på orsak och konsekvens till konflikter som uppstod i samband med detta.
Samhällsförändring/Politik
Jag ger ett exempel på någonting som förändrade samhället under vikingatiden.
Jag ger ett exempel på någonting som förändrade samhället under vikingatiden. Jag ger ett exempel på en konsekvens av denna förändring.
Jag ger minst två exempel på någonting som förändrade samhället under vikingatiden. Jag ger exempel på konsekvenser av dessa förändringar.
Spår från vikingatiden
Jag ger ett exempel på ett spår som finns kvar från vikingatiden.
Jag ger ett exempel på ett spår som finns kvar från vikingatiden. Jag förklarar på vilket sätt detta spår hör ihop med vikingatiden.
Jag ger minst två exempel på spår som finns kvar från vikingatiden. Jag förklarar på vilket sätt dessa spår hör ihop med vikingatiden.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: