Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Elektricitetens historia

Skapad 2020-04-01 14:19 i Roslagsskolan Norrtälje
Vi tittar på en film om de innovatörer som upptäckte elektricitet. Eleverna får följande uppgift: Vårt liv idag är helt beroende av elektricitet. Det märks definitivt hur beroende vi är om det till exempel blir ett längre strömavbrott. Detta var det många som märkte efter stormen som kallades Alfrida då en del hushåll förlorade sin el under flera veckor. Förklara vad upptäckten av och användningen av elektricitet har haft för betydelse för människors livsvillkor. I din förklaring ska du uppge flera fördelar eller en fördel och en nackdel. Skriv dina förklaringar i flera led och ur två perspektiv t ex vad betyder det för enskilda personer men också ur ett samhällsperspektiv.
Grundskola 8 – 9 Fysik
Lägre ------>
----------->
-------> Högre
Elektricitetens historia
Du har angett minst en fördel för våra levnadsvillkor med att vi har tillgång till elektricitet. Du har förklarat varför du anser att det är en fördel.
Du har angett minst två fördelar för våra levnadsvillkor med att vi har tillgång till elektricitet eller en fördel och en nackdel. Du har förklarat varför du anser att dessa innebär fördelar för våra levnadsvillkor. En av dina förklaringar är i två led. I dina förklaringar gör du kopplingar mellan då och nu eller att minst en av dina förklaringar är ur ett samhällsperspektiv.
Du har angett minst två fördelar för våra levnadsvillkor med att vi har tillgång till elektricitet eller en fördel och en nackdel. Du har förklarat varför du anser att dessa innebär fördelar/nackdelar för våra levnadsvillkor. I dina förklaringar gör du kopplingar mellan då och nu. Båda dina förklaringar är i två led och minst en ur ett samhällsperspektiv.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: