Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Geografi 7-9

Skapad 2020-05-14 11:11 i Elinebergsskolan Helsingborg
Afrikas geografi 7-9
Grundskola 7 – 9 Geografi
E
C
A
5
Kartor, källor, teorier, metoder och tekniker
Eleven kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor på ett i huvudsak fungerande sätt, samt för enkla och till viss del underbyggda resonemang.
Eleven kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor på ett relativt väl fungerande sätt, samt för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang.
Eleven kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor, på ett väl fungerande sätt, samt för välutvecklade och väl underbyggda resonemang.
6
Fältstudier, kartor & verktyg
Vid fältstudier använder eleven kartor och andra verktyg på ett i huvudsak fungerande sätt.
Vid fältstudier använder eleven kartor och andra verktyg på ett relativt ändamålsenligt sätt
Vid fältstudier använder eleven kartor och andra verktyg på ett ändamålsenligt och effektivt sätt.
7
Namngeografi
Eleven har grundläggande kunskaper om världsdelarnas namngeografi och visar det genom att med viss säkerhet beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.
Eleven har goda kunskaper om världsdelarnas namngeografi och visar det genom att med relativt god säkerhet beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.
Eleven har mycket goda kunskaper om världsdelarnas namngeografi och visar det genom att med god säkerhet beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: