Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Muntlig bokanalys av litteraturhistoriskt relevant verk

Skapad 2020-05-14 11:34 i Almunge skola Uppsala
Muntlig analys av det litteraturhistoriskt relevanta verk du har läst
Grundskola 9 Svenska
E
C
A
Innehåll
Du kan förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll. Du kan även föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk.
Du kan förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll. Du kan även föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna i olika verk.
Du kan förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur och innehåll. Du kan även föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna eller är dolda i olika verk.
Språk
Ditt språk har viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Ditt språk är relativt väl anpassat till syfte, mottagare och sammanhang.
Ditt språk har god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Historiska & kulturella sammanhang
Eleven drar då till viss del underbyggda slutsatser om hur verket har påverkats av det historiska och kulturella sammanhang som det har tillkommit i.
Eleven drar då relativt väl underbyggda slutsatser om hur verket har påverkats av det historiska och kulturella sammanhang som det har tillkommit i.
Eleven drar då väl underbyggda slutsatser om hur verket har påverkats av det historiska och kulturella sammanhang som det har tillkommit i.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: