Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Mänskliga rättigheter, demokrati & diktatur

Skapad 2020-06-03 22:16 i Stenkulan Lerum
Grundskola 7 – 9 Samhällskunskap
Ännu ej nått målet
E
C
A
Samhällsstrukturer Mänskliga rättigheter
Du har baskunskaper om olika samhällsstrukturer. Du kan redogöra för de mänskliga rättigheternas innebörd och ger exempel på hur de kränks och främjas i olika delar av världen.
Du har goda kunskaper om olika samhällsstrukturer. Du kan redogöra för de mänskliga rättigheternas innebörd och ger exempel på hur de kränks och främjas i olika delar av världen.
Du har mycket goda kunskaper om olika samhällsstrukturer. Du kan redogöra för de mänskliga rättigheternas innebörd och ger exempel på hur de kränks och främjas i olika delar av världen.
Använda begrepp
I beskrivningar använder du begrepp på ett huvudsak fungerande sätt.
I beskrivningar använder du begrepp på ett relativt väl fungerande sätt.
I beskrivningar använder du begrepp på ett väl fungerande sätt.
Demokrati
Du har grundläggande kunskaper om demokratiska värden och processer och visar det genom att föra enkla resonemang om demokratiska rättigheter och skyldigheter samt om för- och nackdelar med olika former av gemensamma beslutsfattande.
Du har goda kunskaper om demokratiska värden och processer och visar det genom att föra utvecklade resonemang om demokratiska rättigheter och skyldigheter samt om för- och nackdelar med olika former av gemensamma beslutsfattande.
Du har mycket goda kunskaper om demokratiska värden och processer och visar det genom att föra välutvecklade och nyanserade resonemang om demokratiska rättigheter och skyldigheter samt om för- och nackdelar med olika former av gemensamma beslutsfattande.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: