Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Systerreligionerna

Skapad 2020-06-03 22:37 i Stenkulan Lerum
Grundskola 7 – 9 Religionskunskap
På väg att nå kunskapskravet
E
C
A
Faktakunskaper
Du har grundläggande kunskaper om judendom, kristendomen och islam och visar det genom att beskriva centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.
Du har goda kunskaper om judendom, kristendomen och islam och visar det genom att förklara och visa på samband mellan centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.
Du har mycket goda kunskaper om judendom, kristendomen och islam och visar det genom att förklara och visa på samband och generella mönster kring centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.
Likheter/ skillnader
Du för enkla resonemang om likheter och skillnader inom och mellan judendom, kristendom och islam.
Du för utvecklade resonemang om likheter och skillnader inom och mellan judendom, kristendom och islam.
Du för välutvecklade och nyanserade resonemang om likheter och skillnader inom och mellan judendom, kristendom och islam.
Religion och identitet
Du kan också föra enkla resonemang om hur identiteter kan formas av religioner på ett sätt som till viss del för resonemanget framåt.
Du kan också föra utvecklade resonemang om hur identiteter kan formas av religioner på ett sätt som för resonemanget framåt.
Du kan också föra välutvecklade och nyanserade resonemang om hur identiteter kan formas av religioner på ett sätt som för resonemanget framåt och fördjupar eller breddar det.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: